Det var efter grundseriens sista match som Svensson upplevde sin tyngsta tid som hockeyspelare. AIK-målet efter 59.55 som skickade ner Almtuna i kvalserien.

– Vi har sagt till varann att det ändå kan bli en rolig avslutning på en strulig säsong, säger Svensson, som nu fick se sitt lag vinna tredje raka i kvalserien.

– Jag tror att det kan krävas sju segrar, så det är en bit kvar, och det finns saker vi kan förbättra. Vi måste ha fokus i 60 minuter. Nu är det Vita Hästen på torsdag och där får vi inte göra några misstag.

Almtuna har gjort 4–0 i första perioden mot både Tranås och Hudiksvall. Nu var det Boden som tog ledningen. Det stod 0–1 efter den första perioden.

– Vi jobbade på bra samtidigt som vi spelade j-t disciplinerat. Det var som att möta Tranås, ett lag som kör på i 60 minuter och som inte har något att förlora i en kvalserie. Jag tror att Boden kommer att knipa några poäng, säger Svensson, som spelade i backpar med Linus Rotbakken precis som vanligt.

Någon fara på taket var det aldrig för Almtuna, som hade ledningen med 3–1 inför den sista perioden och som gjorde fyran tidigt i tredje. Två av hemmamålen kom i powerplay.

Almtuna kom till spel med sex backar, men precis som mot Hudiksvall senast blev det inget spel för Stefan Lassen trots att han var ombytt och uppsatt i laguppställningen innan matchen.

– Jag spelade ju, såg du inte det, säger han med ett skratt efter Bodenmatchen.

Men så var det inte. Det blev inget byte för Lassen. Frågan är om han hade spelat om det varit enavgörande match.

– Fråga "Björne" (Björn Danielsson, sportchefen – och tränaren), säger Lassen med ett skratt.

Sagt och gjort. Frågan fick vidare till Danielsson.

– Han spelar på torsdag, konstaterar sportchefen med ett snett leende.

Jakob Ragnarsson skadade sig mot Hudiksvall men spelade mot Boden. När Lassen inte kom till spel fick unge Theodor Nyström (född i juni 2000) chansen – och han var nära att göra mål när han blev frispelad i "slottet" av Tony Mårtensson.