Tävlade precis innan branden

Under lördagen hoppade Uppsalagymnasten hem ett guld i Svenska cupen i Slottsskogshallen. Under söndagen brann hallen ner.

Gymnasten Lina Sjöberg var en av de sista som tävlade i anrika Slottsskogshallen i Göteborg innan den förstördes i en brand under söndagskvällen.

Gymnasten Lina Sjöberg var en av de sista som tävlade i anrika Slottsskogshallen i Göteborg innan den förstördes i en brand under söndagskvällen.

Foto: Staffan Claesson

Gymnastik2019-09-16 17:15

Det var under söndagskvällen som den anrika Slottskogshallen i Göteborg började brinna och totalförstördes.

En av de sista som nyttjade hallen var Lina Sjöberg och de andra gymnasterna som gjorde upp i Svenska cupen under lördagen.

– Helt sjukt! Det kändes så konstigt. Man kom hem och plötsligt plingade det till och nyheten om branden kom, berättar Lina Sjöberg från Uppsala GF. 

– Att se byggnaden bara var helt borta... Det måste vara en chock för föreningen där, som har en så fin anläggning. Det är så otroligt ledsamt.

Hallen har använts bland annat av friidrottsstjärnor som Emma Green, Christian Olsson och Patrik Sjöberg.

– Det är hemskt, säger den framgångsrike friidrottstränaren Yannick Tregaro till DN.

Men så till det rent sportsliga. Lina Sjöberg fick till det under tävlingarna till en början. I alla fall inte i den individuella eller synkroniserade trampolinen. Men i DMT (Double mini-trampoline) slog hon till.

– Det var lite varierande. Jag hade det svårt med orienteringen i trampolinen, men skönt att jag kunna sätta ner alla hopp i DMT och ta segern, säger Sjöberg.

En viktig framgång med tanke på vad som komma skall: den första världscuptävlingen någonsin i disciplinen DMT nu i helgen där Sjöberg tillsammans med Uppsalas Gustav Tingelöf tävlar i Ryssland.

– Jättekul att den blivit en del av världscupen nu och jag hoppas kunna leverera såpass så att man kan få med sig en medalj hem från den absolut första värdscuptävlingen. Samtidigt är jag inte i full form än, utan jag har som mål att vara i toppslag på VM senare i vinter.

Idrottshallen totalförstördes i en brand.
Idrottshallen totalförstördes i en brand.
Karta: Slottskogshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!