Efter torsdagens isträning var det genomgång för Sirius. Viktiga samtal kan man ana.

– Vi hade satt upp några ord på hur vi vill vara som lag. Ett jättebra snack och vi var överens om hur vi ska spela, men det ska göras på isen också, säger lagkaptenen Lars Fall, som fick se sitt lag kryssa mot Tillberga i onsdags.

Nu väntar alltså Vänersborg på bortaplan.

I den arenan har Sirus haft stora problem. Oftast brakförluster.

Men det finns ett par saker som talar till Sirius fördel: 1) Att man är bättre borta än hemma på Studenternas. 2) Att Tellus, som också är ett bottenlag, nyligen spelade oavgjort i Vänersborg.

Det hör till ovanligheterna att Sirius är bättre på bortaplan, men nu är det så. Av de 12 poängen som laget tagit har sju kommit på bortais: 7–2 mot Tillberga, 8–6 mot Broberg, 3–3 mot Edsbyn, 1–1 mot Motala och 5–5 mot Tellus.

– Vi ska försöka få fram den kraft vi visade mot Broberg, vi måste tro på det som vi gör och bestämma oss för fullfölja planen, då kan vi nå långt i matcherna, säger Sirius lagkapten.

Sirius hade förhoppningar om att göra en bra säsong och kanske vara med och slåss om en slutspelsplats. Nu blev det inte så – och det är möjligen besvikelsen över detta som gör att laget hamnat i en ond cirkel.

– Slutspel hade varit svårt, det visste vi. Det är bara att titta på ett lag som Vetlanda och den trupp de har, men det var inte meningen att vi skulle hamna i det här läget igen, säger Lars Fall och syftar på dramatiken kring kvalstrecket.

Siriustränaren Erik Sundin har samma spelartrupp som senast till sitt förfogande. Det är alltså ett skadefritt lag om vi undantar Victor Lundberg.