Fanny Östlund i storform inför elitserien

Fanny Östlund är tillbaka på allvar efter ett skadehelvete. Nu är 22-åringen en nyckelspelare för Upsala TK i elitserien som inleds under onsdagen.

Fanny Östlund är redo för spel i elitserien med hennes UTK.

Fanny Östlund är redo för spel i elitserien med hennes UTK.

Foto: Tobias Skagerström/arkiv

Tennis2019-11-05 11:44

Fanny Östlund tog hem titeln i både singel och dubbel i en internationell 15 000-dollarstävling i Kairo i september och följde upp framgången med fina resultat i fler tävlingar. Förklaringen är enkel.

– Först och främst har jag varit skadefri under hela året. Jag har kunnat matcha igång på allvar och fått udelning på min träning, säger Fanny Östlund, som hade ett blytungt 2018.

– Jag spelade fyra individuella tävlingar på ett och ett halvt år och det var riktigt tufft måste jag säga. Det tog några månader att komma tillbaka. Successivt har det blivit bättre och nu känns det som att jag har tagit nästa steg och blivit ännu bättre.

Under onsdagen inleds tennisens tre veckor korta elitserie, där UTK öppnar med bortamatch mot Näsbypark. Ett välkommet inslag? Eller ett otacksamt avbrott?

– Det är lite på två sätt. Det är klart det är skitkul att spela de individuella tävlingarna när man hela tiden klättrar och klättrar på rankingen, men UTK är min familj och jag ser verkligen framemot att spela elitserien. 

UTK:s damer nådde SM-final för två år sedan, men är nu bara en utmanare bakom favoriterna Fair play från Malmö och Salk från Stockholm. I hemmapremiären mot Salk nästa tisdag kan Fanny Östlund mycket väl ställas mot Sverigeettan Rebecca Petersson, som vunnit två WTA-titlar i år.

– Jag har aldrig mött henne och det hade varit en kul värdemätare att möta en topp femtio-spelare, säger Fanny Östlund, som inte saktar ned nu när hon kommit igång.

– Direkt efter elitserien är planen att åka till Kairo igen och spela på grus. Det blir några dagar ledigt i december, men jag tycker att jag har haft mitt uppehåll nu på grund av skadorna.

Trupperna

Upsala TK dam: Truppen: Elsa Hammarlund, Fanny Östlund, Jasmina Tinjic, Julia Löfqvist, Julita Saner, Lisa Lundström, Nathalie Johansson och Sara Amiri.

Premiäromgången 6 november: Fair Play TK–Enskede LTK, GLTK–Helsingborgs TK, SALK–Tabergsdalens TK, Näsbyparks TK–Upsala TK.

Upsala TK herr: Anton Häggberg, Bijan Saidizand, Boy Westerhof, Daniel Berta, Daniel Windahl, Erik Chvojka, Jeiden Saidizand, Kenzo Koistila Larsson, Marcel Zimmerman, Markus Bolin och Tim Göransson.

Premiäromgången 9 november: Upsala TK–Solna TK, Fair Play TK–KLTK, SALK–Elfsborgs Tennis, Växjö TS–GLTK

Karta: UTK-hallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!