Förutsättningarna för en fantastisk tävling var goda. Solen strålade och värmen var påtagligt hög. Bresonstrofén avgjordes över fem streckor och är en DM-deltävling för Upplands och Stockholms Bilsportsförbund. Arrangörerna i Rasbo MK kan blicka tillbaka på en trevlig dag där publiken kunde njuta fullt ut av fin bilsport.

Totalt deltog 139 förare i tävlingen. En bra siffra men långt ifrån en rekordnotering.
– Det är en siffra bra högt över medel, men inget rekord, säger Anders Lindén, som är med och arrangerar Bresonstrofén.

I mitten på den femte sträckan. I vägbytet, alldeles i närheten där Ströja skola fanns en gång i tiden, hade ett 50-tal personer samlats för att se förarna parera en 90-gradig kurva för att sedan fara vidare mot målet. Bland många andra fanns Sune Isaksson där.
– Vi har väl suttit här och väntat i ungefär 45 minuter nu. Vi såg delar av den första sträckan också och såg nästan alla bilar där, säger han.

Artikelbild

| Mats Thorszelius.

Det var knappast någon överraskning att totalsegraren av tävlingen skulle komma från den fyrhjulsdrivna klassen där SMK Uppsalas Mats Thorszelius hade chansen att få sin tredje inteckning på Bresonstrofén, vilket hade betytt att han hade fått behålla pokalen för gott. Men efter att ha kört fem sträckor i sin Toyota Corolla i Rasboskogarna fick han se sig besegrad. KAKs Björn Adolfsson var drygt 10 sekunder före i mål.
– Det är aldrig roligt att komma tvåa, målet var att vinna och ta med vandringspriset hem igen, säger Thorszelius.

SM hägrar för Thorszelius och han såg dagens tävling som ett bra genrep.
– Tidigare kunde jag leva på gamla meriter men det fungerar inte längre, man har tappat lite helt enkelt. Det var kul att köra. Både med tanke på att det var mycket folk ute på sträckorna och med det fina vädret. Det här var en bra genomkörare inför SM som avgörs om 3 veckor, säger han.

Bra körde också hemmaförarna Gustav Thorsell och Jens Branteström som båda var med och slogs i toppen i den tvåhjulsdrivna klassen. Ingen av dem rådde dock på AMF Årsundas Tobias Söderqvist som var ett par sekunder snabbare när resultatlistorna räknades ihop. I den totala tävlingen slutade han på femte plats.
– Vi har varit bra med hela dagen och det har flutit på. Andra sträckan är väl den jag är allra mest nöjd men vi har hållit en jämn nivå överlag, säger Gustav Thorsell, som blev trea i den tvåhjulsdrivna klassen.