Tidig formtopp på Storvretastjärnan

Senast Alexander Rudd snittade två poäng per match i seriespelet var för fem år sedan. Nu är han där igen. "Jag har en växel till att lägga i", säger han.

Storvretas Alexander Rudd känner sig bättre tränad än på länge.

Storvretas Alexander Rudd känner sig bättre tränad än på länge.

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-10-20 08:00

Under fjolåret inledde Storvreta trevande men den här säsongsstarten har varit desto bättre. Idel segrar så här långt. Detta trots en del skador och sjukdomar. En som sluppit tänka på att ha ont är Alexander Rudd.

– Jag har fått göra en hel försäsong för första gången på många år. När jag kliver in på planen slipper jag känna att jag ligger efter utan kan göra mig själv rättvisa. Jag kan göra det jag vill på planen, säger han.

På de sex matcherna har han gjort sju mål och fem assist och även om han säger att han var lite seg och mindre bra i 8–4-vinsten senast mot Linköping lämnade han planen med ett straffmål och en lysande bakom-ryggen-framspelning till mål av Niklas Winroth.

– Tidigare säsonger har jag mest bidragit i slutspelet, det är då jag kommit i form.

Tränaren Andreas Harnesk hyllar Rudd för allt han bidrar med, på och vid sidan av planen:

– Som människa är han bättre än någonsin. Han bidrar väldigt mycket. Han ställer höga krav och jag är jäkligt glad över att ha honom i laget. Hela han är en vinnarskalle. Och han blir bättre hela tiden. Han skjuter mer och går rakare på mål.

Storvreta saknar precis som senast Viktor Klintsten, Filip Stenmark och Valdemar Ahlroth (skadade) i matchen mot Växjö på söndagen.

– Spelar vi så bra som vi kan vinner vi. Men Växjö är en tuff match, absolut. De är bra i kontringsspelet och det gäller att vi vinner matchen i de båda slotten, säger Rudd.

Matchdags

Växjö–Storvreta

Superligan

Fortnox Arena 16.30

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!