– Vi trodde innerligt att det skulle lösa sig, men att få tag på spelare visade sig vara svårare än man tror. Tierp följs av ett dåligt rykte eftersom det tidigare varit problem med ekonomin, konstaterar tränare Mikael Trång.

Med tiotalet spelare var det ohållbart att spela division 2-hockey.

– I samråd med spelarna innan måndagens träning kom vi fram till att det inte var schysst mot någon att spela med det här laget. Klubben har verkligen försökt men med respekt för alla inblandade hade det inte varit kul att förlora varje match, som förra säsongen, utvecklar Trång som delar ut en känga till "90-talisterna".

Artikelbild

– Det är tyvärr så att 90-talisterna är alldeles för bortskämda. Om man inte får spela i division I, inte erbjuds ersättning och måste åka en bit till träningarna struntar man i det helt.

För Joachim Gellerstedt, en av klubbens stora profiler, med både spel i Brynäs, Almtuna och proffsspel utomlands på meritlistan, kom beslutet överraskande.

– Jag blir lite paff, och det är tråkigt. Tierp är min moderklubb, säger han.

Joachim Gellerstedt debuterade i a-laget som fjortonåring och har flera fina minnen från sina år i klubben. Bland annat var han med och vann premiären hemma mot Mora (efter förlängning) i allsvenskan norra säsongen 2001-2002.

– Synd att de lägger ner, men funkar det inte så funkar det inte.

Joachim Gellerstedt tror att det blir en tuff väg tillbaka eftersom klubben,

om man väljer att starta upp sitt a-lag till säsongen 17/18 får börja om i division IIII.

Raymond Palm är ordförande i klubben. Han säger till UNT att det har varit svårt en längre tid att rekrytera spelare med en mindre kostym. Efter att år ut och år in brottats med ekonomiska problem har klubben satt ner foten. Det gör att klubben den här säsongen blir skuldfri.

– Ekonomin är viktigast. Tierp Hockey ska inte komma på obestånd, säger Raymond Palm.

Han ser flera orsaker till nedläggningen, en är att klubben fått fram för få egna produkter och tvingats betala dyra pengar för att få spelare att resa till Tierp.

Nu är planen att de egna spelarna från a-laget ska få plats i juniorlaget.

Trots serieuttåget finns det ljuspunkter: För 1,5 år sedan stod föreningen utan styrelse. Det har man i dag. För 5-10 år sedan fanns knappt några ungdomsspelare. Det gör det i dag. Och fler.

– Vi får låta ta det tid och satsa mer på ungdomar och juniorer, säger Raymond Palm.