Trots det starka startfältet visade hemmaklubben Fyrisfjädern än en gång stor bredd och stark topp. Av Sveriges totala sex semifinaler i tävlingen fanns spelare från Fyrisfjädern i fem av dessa. Till slut blev det ett guld, ett silver och tre brons.

Guldet togs av Tilda Sjöö i mixeddubbel, i den äldsta klassen U19, tillsammans med träningspartnern Melker Z Bexell från Borlänge. Tilda och Melker gick igenom tävlingen utan setförlust och efter mycket imponerande spel under söndagens semifinal och final stod de som Sveriges enda segrare under helgen. I finalen besegrades det holländska paret Brian Wassink/Charissa Kuiper med relativt komfortabla 21–15, 21–13. Tilda och Melker har siktet inställt på att ta hand om mixeddubbeln i kommande års junior-VM och junior-EM.

För Tilda Sjöö blev det även en silverpeng under helgen då hon i damdubbel tillsammans med Olivia Wänglund, Umeå, tog sig till final. I damdubbelfinalen visade sig dock japanskorna Miu Nirasawa/Mashiro Yochikawa för svåra och Tilda och Olivia föll med 12–21, 14–21.

Artikelbild

Bronsmedaljer blev det för Fyrisfjädern i den yngre klassen, U17. Här tog sig Cecilia Wang till semifinal i damsingel där hon tyvärr föll mot slutliga segraren Elina Filipova från Ryssland med 13–21, 15–21. Samma öde blev det för Cecilia i mixeddubbel tillsammans med klubbkamraten Albin Thorzelius. Cecilia och Albin föll i raka set i sin semifinal mot ett starkt ryskt par.

Det sista bronset för Fyrisfjädern och Sverige togs av Axel Roberts i par med Filip Karlborg från Stockholm. Axel och Filip föll efter en mycket välspelad semifinal mot det ryska paret Lebedev/Velp med 1–2 i set efter setsiffrorna 18–21, 21–18,16–21.

Sammantaget en fantastisk helg för Fyrisfjäderns ungdomar.