David Ahlmark fanns redan på plats som huvudtränare men efter Kristofer Widlundhs flytt till Storvreta behövde Sirius komplettera sin tränarsida och man hittade en skåning bosatt i Stockholm som känner igen stora delar av Siriustruppen sedan tidigare genom sitt uppdrag i U19-landslaget under Markus Puskala.

– Jag och David har redan pratat mycket. Han är huvudtränare men hur vi delar upp arbetet får vi se. Det blir nog ett samarbete som kommer att fungera bra, säger Lindström som kommer att pendla till träningarna i Uppsala.

– Vi är väldigt nöjda med att ha Emil ombord. I honom får vi en kompetent och hungrig tränare som vi tror kommer fungera väldigt bra tillsammans med David Ahlmark och att de tillsammans kommer utgöra ett väldigt starkt tränarpar. Att Emil har bakgrund i och erfarenhet från U19 där han redan arbetat med flera av våra spelare ser vi som en klar fördel, säger Sirius ordförande Peter Tornberg om den senaste rekryteringen.

Tidigare var Emil Lindström tränare för Helsingborgs juniorallsvenska lag samt under en period assisterande tränare i den skånska klubbens superligalag. Det är genom sin roll i U19-landslaget som har lärt känna många av Sirius tidigare och nya unga spelare.

Vad vet du om gruppen?

– Kanske inte så jättemycket. Jag känner dem som spelare men inte som människor. Men det är ett ungt lag som är inne i en generationsväxling, säger Lindström som presenterades för sitt nya lag under måndagens träning.

Han säger att han generellt för en anfallsglad innebandy men att det också beror på vilket spelarmaterial man har att tillgå.

– Jag tror att ett offensivt grundtänk är gynnsamt för Sirius med många unga snabba spelare, säger han.