Senaste mötet mellan Sveriges två giganter på herrsidan ägde rum i Falun den 12 oktober. Falun drog då ifrån i den första perioden men Storvreta knappade in i slutet och när slutsignalen gick stod det 6–5 till hemmalaget på tavlan.

– Vi var nära att utan att vara nära. Vi hade en sån dålig start att vi inte gav oss själva chansen. Sen blev det nära ändå. Lite som matchen mot Sirius var fast omvänt, säger Henrik Stenberg.

Nu har de två lagen ryckt ifrån konkurrenterna i tabellen via tolv raka Storvretasegrar och dalalaget kommer till IFU Arena med tio raka vinster. En poäng skiljer inför mästarmötet. Och lagom till den matchen är alltså Henrik Stenberg tillbaka i laguppställningen. Detta efter att ha missat några matcher på grund av ryggproblem.

Hur mår den nu?

– Det räcker så, säger Stenberg kort innan han ändå berättar att något varit fel mellan skuldran och revbenen.

Nu är forwarden, som fyllde 29 år under tisdagen, tillräckligt bra för att kunna komma till spel.

– Man vill spela alla matcher men det är tråkigare att missa vissa än andra. Det här är en sån och den i helgen var tråkig att missa, säger Stenberg.

Att Storvreta har tolv raka vinster – trots att spelet inte suttit där hela tiden är en styrka såklart. Stenberg tror det handlar mycket om att schemat varit ryckigt med uppehåll för VM och ett Champions Cup insprängt mitt i serien.

– Det känns som träningsmatcher i ett halvår. Fokus ligger på olika saker och det blir en speciell serie, säger han.

Falun är allt annat än en match av träningskaraktär. Lagen har ju prenumererat på SM-gulden tillsammans de nio senaste åren och Storvreta slog just dalalaget i finalen i våras.

Tränaren Andreas Harnesk säger att det här blir den största prövningen på lång tid. Och han har noggrant gått igenom sin motståndare i matchförberedelserna.

– Jag har väl sett en fem sex matcher och scoutat fram och tillbaka. Mot ett lag som Lindås kanske det handlar om en match. Vi är jäkligt noggranna med det här, säger han.

– Vi är bättre nu än vi var då (förra mötet med Falun) även om vi fortfarande jagar formen efter VM. Det fanns tendenser till bra spel mot Sirius.

Alexander Rudd är tillbaka i förstakedjan med Niklas Winroth och Albin Sjögren efter att ha gjort några matcher i tredjeformationen. Men den som Harnesk mest hoppas ska kliva fram står längst bak.

– Jag hoppas att Viktor Klintsten visar att han ska vara landslagsmålvakt.