Tillbaka som vinnare – nollade motståndarna

Efter fyra matcher utan seger vann Gusk igen när Kungsängen besegrades med 2–0. Ett mål i vardera halvlek blev avgörande och Gusk är fortsatt fyra i tabellen.

Marcus Lindström stod för ett av Gusks mål i segern mot Kungsängen.

Fotboll2019-09-21 17:50

Gusk kontrollerade större delen av matchen mot Kungsängen hemma på Gamlis IP. Marcus Lindström inledde målskyttet efter dryga halvtimmen när ett inlägg studsade ut utanför straffområdet, mittfältaren drog till och sköt in bollen i mål.

–Det var en ganska svårspelad plan och i första halvlek skapade vi inte så många heta lägen. Då var det viktigt att få med oss 1–0 och det var såklart skönt att göra mål. Det brukar inte bli så många för mig men det var väl dags nu, säger Marcus Lindström.

I den andra halvleken fortsatte Gusk att ha mycket boll och efter en dryg timmes spel fick Kungsängen en spelare utvisad.
Med elva spelare mot tio utökade Gusk ledningen i slutminuterna när Johannes Bohlin satte 2–0.

– Vi fick en liten dipp efter deras utvisning med mycket slarv och det var onödigt. Men vi lyckades komma tillbaka och annars kändes det lugnt och tryggt, säger Marcus Lindström.

Därmed tog Gusk åter ett vinnande lag efter tre förluster och en oavgjord på de fyra senaste omgångarna och segern var lagets trettonde för säsongen.
Det gör att klubben står på 42 inspelade poäng efter 23 omgångar och ligger kvar på fjärdeplatsen. Det återstår tre omgångar av division 2 och i nästa match tar Gusk emot IFK Mora – som slåss för sin överlevnad – på Gamlis IP.

– Det har varit lite pyspunka i de två senaste matcherna där vi inte kommit upp i nivå. Vi vill vinna de matcher som återstår och avsluta säsongen på ett snyggt sätt, säger Marcus Lindström.