En flytt från IFU Arena tillbaka till Fyrishov, en ny coach i Jens Tillman och en kontrakterad spelare i poängkungen Axel Nordström.

Jepp, läget i Uppsala Basket herr är fortsatt detsamma – och nu återstår bara drygt en vecka innan de första tilltänkta träningsmatcherna ska genomföras.

Boendefrågan är fortsatt stötestenen för lagbygget, berättar Uppsala Baskets nye klubbdirektör Johan Immelgård.

– Vi har inte haft några importer på senare år och då behöver vi inte jaga lägenheter på samma sätt som nu. Nu jagar vi folk utifrån. En del av spelarna kommer inom någon vecka och sedan kommer det rulla på, säger Johan Immelgård, som inte är orolig.

– Utan att jag kan ge dig några namn på några spelare är läget faktiskt bra. Men det har hela tiden varit samma sits och det är den att vi saknar lägenheter. Det är dilemmat i den här staden.

Nye coachen Jens Tillman är luttrad. Han har ett lag ”klart” på papperet.

– Det var inte så här det skulle vara, förstås. Vi fick en budget före sommaren och jag började jobba utifrån den. Det var liten, men det gick att få ihop det rätt bra på papperet utifrån budget och i andemeningen att det ska bli kul att gå på basket igen. Jag kom överens med ganska många … Men nu väntar jag på klubben och styrelsen, säger Jens Tillman.

– Men vad ska man göra? Bollen är inte hos mig just nu. Jag har fått ihop ett bra lag tycker jag, men jag kan inte göra mycket mer än så.

Under ett öppet möte i Fyrishov för snart två veckor sedan meddelades det att Uppsala Basket ska inleda träningsmatchandet helgen 7–9 september.

Den planen har inte förändrats.

– Det kan vara ett bra sätt att komma igång, även om inte hela truppen skulle vara på plats, säger Jens Tillman.

Försäsongen liknar ingenting annat, men sportsligt backar inte Uppsala Basket undan trots stora frågetecken. Det är slutspel som gäller efter fjolårets miss.

– Den absoluta målsättningen är att vi ska ta oss till slutspel och målsättningen har inte förändrats. Det ser jättebra ut på papperet och gör vi det rätt för oss nu kan vi inom kort vända på papperet och göra riktiga avtal av det, säger Johan Immelgård.

Jens Tillman hoppas kunna genomföra sin första träning som coach i Uppsala Basket på fredag.

– Det är planen, men vi får se.