Förra säsongen spelade Simonsson med Älta i elitettan där det blev elva mål totalt. Med en omgång kvar av den här säsongen har det som sagt blivit tio med Uppsala Fotboll. Flest i laget följt av Elin Åkermans åtta mål.

Anfallarens mål mot Böljan (från Falkenberg) betydde 1–1 – i en match som hemmalaget dominerade bollinnehavsmässigt.

– Jag fick en fin boll i djupet och såg att målvakten kom ut så jag försökte lägga den över henne och lyckades, säger Therese Simonsson.

Artikelbild

| Ronja Andersson.

Hur ser du på din målskörd?

– Jag hade väl hoppats på att göra fler än elva i år och förbättra mig, men ibland blir det inte som man vill, fortsätter hon även om det återstår en match.

Böljan som kämpar för att undvika nedflyttning tog ledningen i den 28:e spelminuten genom Alexandra Franzén innan Therese Simonsson kvitterade kort innan paus. Gästerna återtog ledningen bara minuten efter halvtidsvilan genom Maria Nilsson. I en tilltrasslad situation framför Böljans målvakt tryckte senare mittbacken Linnéa Eriksson in 2–2, som blev slutresultatet.

– Det var tråkigt att vi inte fick med oss tre poäng, men vi kom tillbaka från två underlägen och det var det positiva, och att vi kämpade på hela vägen, säger Therese Simonsson som är en av de 18 stycken i laget som sitter på utgående kontrakt.

Var spelar du nästa säsong?

– Det vill jag inte ge några kommentarer till. Vi får se.

En som är tydlig med att han vill ha kvar Simonsson i laget är tränaren Fredrik Bernhardsson:

– Vi har haft samtal här i veckan, så vi får se vad det landar i. Men det är en av de spelare som jag vill ha kvar, säger han.

Noterbart i Uppsala Fotboll var annars att Ronja Andersson stod i mål (andra matchen för säsongen) i stället för Lovisa Koss som normalt har varit förstamålvakt.

– Vi ville se Ronja i skarpt läge och det här var ett bra tillfälle på hemmaplan, utan att ha någon jättepress på sig. Hon hade lite otur på det där långskottet som gick in, men jag tycker att hon skötte sig helt okej, säger Fredrik Bernhardsson.

Nästa och den sista matchen för Uppsala Fotboll den här säsongen är borta mot klara seriesegraren Växjö kommande söndag.