Det börjar som sagt bra för Uppsala Basket trots en hel del skavanker i truppen där bland annat Nemanja Jovanovic spelade matchen med ryggsmärtor och Oskar Granat inte kom till spel alls. Efter den första perioden hade nämligen Uppsala överraskande ledningen mot topplaget Jämtland.

– Vi pratade jättemycket inför matchen, speciellt då vi fick spela på sex, sju spelare på grund av skador, att vi skulle dra ned tempot. Jämtland gillar att springa mycket och har högst score i ligan. Vi spelade extremt disciplinerat och gjorde bara två, tre misstag totalt i första perioden, säger tränaren Zlatan Hadziresic.

Uppsala hade ledningen med 17–16 efter den första perioden, men roligare än så blev det inte. När slutsignalen gick hade man inkasserat ytterligare en storförlust.

– Vi slutade hålla det vi hade sagt innan och då rasade vi ihop som ett korthus. Det finns inte så mycket att säga egentligen utan vi behöver få in nya spelare. Det är några på gång nu inom kort och jag hoppas att vi har två, tre nya spelare efter jul, säger Uppsalatränaren.

Tror du att de här nya spelarna kan rädda er kvar i ligan?

– Det är inte så mycket att vi hittar två, tre spelare som ska frälsa oss utan att vi behöver fler spelare så vi kan genomföra korrekta träningar och har mer alternativ. Vi vill kunna fördela ansvaret på ett mer mänskligt sätt. Kollar man i vår laguppställning nu så har vi fem, sex spelare som aldrig har spelat i basketligan och det går inte att tävla på det sättet. Ingen skugga över grabbarna som gör det bästa de kan. Vi är i en extremt jobbig situation, men det är inge förutom oss själva som kan hjälpa oss.

Vad tror du om era chanser att hänga kvar?

– Vi måste vinna två gånger mot Köping, två gånger mot Umeå och sedan nypa kanske Wetterbygden, Nässjö eller Borås hemma för att kunna få bättre förutsättningar. Vi har fortfarande chansen och vi tittar inte i tabellen utan det handlar bara om att fortsätta jobba. Förhoppningsvis träffar vi rätt med de nya spelarna också, säger Hadziresic.

Xavier Cannefax blev poängbäst i Uppsala under lördagskvällen med sina 22 poäng.