Återigen vann UTK de båda inledande dubblarna – Fanny Östlund/Julia Lövqvist vann förstadubbeln efter ett dramatiskt supertiebreak – och tog ledningen med 2–0 i matchen mot Helsingborg.

I förra omgången förlorade laget alla fyra singlarna och tappade segern men den här gången gick det bättre.

– Förstadubbeln var verkligen jättebra där de vågade köra på och var aggressiva hela tiden även om det blev jämnt i slutet. Även andradubbeln var stabil och vi har blivit lite av dubbelspecialister, säger Jon Hedman, tränare i UTK.

Artikelbild

När Jasmina Tinic vann sin singel efter tiebreak i andra set var en poäng säkrad.

Sedan tvingades Fanny Östlund avbryta sin singel på grund av skada men när Julia Lövqvist slog hem segern och vann sin singel i två raka set var segern säkrad med 4–2.

– Det kändes som att Julia hade sin singel under kontroll och skulle vinna bara om hon höll uppe energi. Det gjorde hon och det är coolt av en 15-åring att steppa upp som hon gör och vinna matcher åt oss, säger Jon Hedman.

På lördag väntar nästa match och den nästsista omgången då UTK ställs mot Elfsborg på bortaplan.

– Efter att vi tappade ledningen i förra matchen så tittar jag inte i tabellen längre och final är nog inte realistiskt. Men vi ska köra på i de sista matcherna och förhoppningsvis kan få hjälp av andra lag för att slåss i toppen, säger Jon Hedman.