Uppsala nye finske coach Janne Hänninen fick se sitt lag vinna igen efter den tunga förlusten mot Östersund i helgen. Men av spelet i genrepet hemma mot Blackeberg fanns mer att önska.

– Från och till såg det bra ut, och från och till såg det … Ja, inte så bra ut. När vi var organiserade och vände på bollen gick det bra, men vi måste kunna ta vara på bollen. Mot topplagen i ligan kommer det att kosta, de kommer att göra det ännu svårare för oss, sägar Janne Hänninen.

Uppsalas nya amerikanska Brandi Buie, som ersätter fjolårets poängdrottning Heather Butler, var osynlig och hade det tufft mot Blackebergs ettriga spelare, med Soufia Inoussa i spetsen.

Uppsalas seger var dock aldrig i fara och grundlades redan i första halvlek. Under en sekvens i den andra perioden bjöd Uppsala sin publik på fyra raka trepoängare, däribland två av nyförvärvet från Telge, Lina Claesson. Där och då gick Uppsala från underläge till ledning med 26–17.

Efter 40 minuters basket mellan ett ligalag och ett lag från basketettan borde möjligen skillnaden vara större än 13 poäng (67–54).

– Ja, självklart. Men jag är mer intresserad av hur vårt spel ser ut än resultatet just nu. Det var ett stort steg framåt jämfört med förra matchen (förlust mot basketettanlaget Östersund). Många spelare höjde sitt spel betydligt och vi var framför allt bättre i omställningen från anfall till försvaret. Men vi måste jobba med vårt offense och vårt flow, säger Janne Hänninen.