– Jag avvaktar och vill se vilken framtid Almtuna har tänkt sig, säger backen Per Svensson, som alltså kan tänka sig en fortsättning i ettan.

Svensson ser inte sin egen lön som den avgörande biten.

– Det är mer klubbens inriktning. Det känns som att det har varit för mycket kalabalik runt allt den här säsongen. Föreningen måste få en nystart. Innan dess jag vet vad som händer kan jag inte säga så mycket.

Den inriktning som Per Svensson talar om handlar till stor del om klubbens sportsliga ambitioner. Om Almtuna säger sig ha som mål att så snabbt som möjligt ta sig tillbaka till allsvenskan så kan tänka sig att stanna.

– Då kommer jag att överväga det, säger han.

Två andra rutinerade spelare sägs ha liknande uppfattning: Backen Stefan Lassen och forwarden Tony Mårtensson.

– Jag har pratat en del med dem och de är på ungefär samma våglängd som jag är, säger Per Svensson.

Just nu avvaktar Svensson vad klubbens besked blir.

En som ser ut att lämna Almtuna är Victor Rollin-Carlsson. Men som det ser ut nu blir det inte spel i Hockeyallsvenskan.

– Det har tagit lite tid att landa efter allt som hänt. Det är först nu som jag har börjat kika litegrann. Jag har pratat om att spela utomlands, men då gäller det att hitta något som passar, något roligt, säger Rollin-Carlsson.

Det finns även hockeyallsvenskt intresse för Almtunas tidigare lagkapten.

– Men då känns det mer intressant att dra utomlands.

Något spel i Hockeyettan lär det inte bli.

– Nä ... inte nästa säsong i alla fall, inte som det ser ut i dagsläget.

Samma tankar har backen Linus Rotbakken, som var med på ett möte med styrelsen på onsdagen, där ett tiotal spelare närvarade.

– Spel i ettan? Inte i dagsläget, det är inte min målsättning i alla fall.

Rotbakken säger att mötet hade en positiv anda, att han fick en känsla av att klubben verkar vilja satsa.

– Men i övrigt vet jag inte så mycket, säger han.

UNT har även talat med backen Jonathan Leman, som också var med på det informationsmöte som styrelsen, representerad av Niklas Sjölund, hade under onsdagen.

– Jag har inte tänkt så mycket på framtiden. Det får ta den tid det tar och jag känner ingen panik, men det är klart, man vill ju spela så högt upp som möjligt.

Kan du tänka dig att följa med Almtuna ner i i ettan?

– Nja ... det ska litegrann till. Jag känner starkt för Almtuna, det är min moderklubb, så vi får väl se, säger Leman, som liksom Rotbakken fick uppfattningen av mötet att Almtuna verkar ha en vilja att göra någon form av satsning.

Klubbens ordförande, Niclas Fröberg, kan dock inte ge några konkreta besked om framtiden just nu.

– Det som avgör är på vilket sätt vi får med oss företagen och näringslivet i Uppsala. Jag vill ha substans bakom orden om jag ska gå ut och säga att "vi ska tillbaka." Vi får ge det här lite tid till. Det är många frågor som måste få ett svar, säger Fröberg.

De spelare som redan har lämnat Almtuna är Jacob Svensson, Jakob Ragnarsson och Fredrik Forsberg.

Det är osannolikt att spelare som exempelvis Viktor Hertzberg, Tobias Liljendahl, Lucas Sandström och Alexander Lunsjö stannar i Almtuna.