Det blev ingen isträning för Sirius på lördagen. Det var rehan som gällde, och så förstås den extra noggranna genomgången av Villamatchen.

I vanliga fall brukar tränaren Olle Gabrielsson plocka ut viktiga spelsekvenser från matcherna, men lördagens genomgång var inget "vanligt fall." Hela spelartruppen tittade på hela matchen.

– Vi var samlade i tre timmar. Först såg vi matchen på tv och pausade när någon hade synpunkter och efteråt hade vi ett konstruktivt snack, säger Gabrielsson.

Kontentan av den långa genomgången blev att Sirius gjorde en bra match – i 60 minuter ...

– Vi plockar alltid bort kommentatorsljudet för att inte påverkas, vi kan pausa och spola tillbaka. Det kan handla om små detaljer i spelet, som åt vilket håll spelarna har skridskorna ställda i en speciell situation.

Trots att de flesta var nöjda med den första timmen så fanns det saker som laget kunde ha gjort bättre.

Gabrielsson:

– Vi vill spela på rättvända spelare och i den här matchen kom ibland passen på stillastående spelare, och även ibland till spelare som hade ryggen mot målet. Vi måste hitta tydligare signaler så att vi kommer rättvända.

På söndag eftermiddag kommer Vänersborg till Studeternas – och nu är det inte hedersam förlust som gäller, det är seger som räknas. Så är i alla fall känslan om man tittar på tabellen.

– Det kommer att bli en tuff och tajt match, precis som det brukar se ut på Studan när vi möter Vänersborg. Det lag som vågar mest kommer att vinna, säger Olle Gabrielsson.

Sirius har mött Vänersborg i en tävlingsmatch den här säsongen, 3–2-seger på World Cup i Sandviken. Men den matchen spelades i 2x30 minuter och är alltså inte helt överfarbar till en elitseriematch.

Vänersborg har blandat och gett under inledningen av säsongen, men måste nog säga att det är mest uppåt. Senast blev det 7–0 hemma mot Motala, men nu brukar Vänersborg vara betydligt beskedligare på bortaplan.

Sirius släppte in tre hörnmål mot Villa, som har en av seriens bästa skyttar i David Karlsson, men det finns en kille som möjligen skjuter ännu bättre och hårdare: Joakim Hedqvist i Vänersborg. Det gäller alltså för Sirius att försöka undvika hörnor.

Nu har Hedqvist haft det relativt tungt hittills, bara fem mål. Men å andra sidan hade Villas David Karlsson gjort bara fem innan matchen mot Sirius där han dammade in tre bollar.

Sirius ställer upp med samma lag som senast. Det betyder att David Thorén och Victor Lundberg vilar på grund av skador. Olle Gabrielsson har inte så stor trupp han kan välja och vraka bland spelare.