Adam Thilanders går från klubb till klubb och division till division. Från att ha värvats till Almtuna från spel i en kanadensisk juniorliga har det hänt mycket. Inte minst nu under hösten. I oktober meddelade Almtunas hemsida att kontraktet var brutet och att det handlade om personliga skäl något som Thilander själv även uppgav när UNT kontaktade honom.

Den 20-årige backen sade samtidigt att ett antal klubbar hört av sig om hans tjänster kort efter uppbrottet.

– Vi får se. Jag har inte bestämt än när, var och hur det kommer att bli. Det beror helt på vilka som är intresserade. Det är några som har hört av sig redan så det blir lite att fundera på, sade han till UNT.

Det slutade med spel i Falköping i trean. Klubben där hans bror redan spelade och hans pappa var tränare för.

Efter att ha gjort fyra mål och fyra assist på bara tre matcher är han nu i stället klart för moderklubben Skövde i division I, steget under allsvenskan. Tredje klubben på bara drygt tre veckor.

– Det ska bli väldigt roligt att komma hem till klubben man en gång växte upp i. Trots att man varit borta i fem år så har man alltid haft ett öga på Skövde av naturliga skäl. Det är ett väldigt ungt och spännande lag med ett nytt spelsystem. Det ser väldigt intressant ut och som jag tror kommer ge bra resultat över tid. Att få komma hem och vara med på den resan ska bli superkul!”, säger Thilander på Skövdes hemsida.

Han debuterar för sin senaste klubb redan under onsdagskvällen borta mot Surahammar.