För Julia Lyckbergs del ska det dock inte vara så allvarligt. Det var i slutet av matchen som Sirius kanske bästa spelare för dagen stämplades och blev gråtande liggande kvar på mittplan.
– Rakt på vaden, säger Lyckberg när hon efter matchen försöker härda ut smärtan.

Smärtan lär dock gå över för Lyckberg. Värre är det för ytterbacken Linnéa Eriksson. I samband med en löpning så drog det till i baksida lår och hon tvingades direkt bryta matchen.
– Vi tror att det är en bristning, men jag har aldrig haft det tidigare så jag vet inte riktigt hur det känns. Jag tror att det är det i alla fall, säger Eriksson som var mer samlad i bänkraden bakom just Lyckberg.

En bristning skulle betyda att Eriksson missar flera matcher för Sirius. Sedan tidigare saknas dessutom Sanna Öhlund, Aisha Faiqi och Tyra Kajgård. Tungt för en tunn trupp.

Det kan alltså bli en dyrköpt seger för Sirius som trots att man inte gjorde någon av sina bättre matcher ändå stod som vinnare på klassiska Örjans Vall. Hemmalaget Halmia var det lag som tog kommandet i första halvlek och chockade Sirius med sin höga press.
– Vi var beredda på ett lågt 4–4–2 och så kommer de och sätter tokpress. Vi får vara väldigt nöjda att vi ledde i paus, säger tränaren David Olingdahl.

Sirius fick en tveksam straff i slutet av första halvlek efter att Ingrid Wixner fallit i straffområdet. Julia Lyckberg förvaltade den på bästa sätt och efter det tog sedan Sirius över matchbilden och kontrollerade resterande matchtid. I backlinjen stod dessutom Mikaela Björklund och satte inte en fot fel.
– Jag tycker att hela defensiven fungerade bra, vi gjorde det bra i vårt egna straffområde, säger Björklund.

Efter den tunga inledningen av serien har nu Sirius alltså tre raka segrar och poäng i de fem senaste matcherna.
– Det ser betydligt bättre ut än i början, säger Björklund.

Varför det?
– Vi har jobbat oss in i det här och fortsatt att kämpa i varje match. Sedan har vi fått självförtroende nu av att få lite segrar också, säger mittbacken.

Härnäst för Sirius väntar match mot Qbik hemma på Studenternas. Förmodligen utan Linnéa Eriksson.