Matchen mot AIK blev högdramatisk där hemmalaget inledde bäst och också tog ledningen genom förra Uppsalaspelaren Therese Simonsson. I den andra halvleken kom Uppsala ut som ett nytt lag och när Ariam Berhane kom in från bänken lyckades man också vända matchen inom loppet av två minuter. 2–1-segern, efter mål av Alma Nygren och Hanna Lundell, var Uppsalas tredje raka.

– Det här är förmodligen den bästa känslan jag har haft sedan jag kom hit, säger Uppsalas mittback Jessie Davis.

Hon kom till Uppsala i vintras efter att ha spelat fotboll i Australien. Mittbacken har stått för en helt okej säsong, men hon kom med förhoppningen om att slåss om en plats i allsvenskan.

– Jag har haft en bra upplevelse här även om det blivit annorlunda än jag trodde. Jag fokuserar på det som är kvar av säsongen, men det är svårt att inte tänka på framtiden särskilt eftersom jag är lite äldre också, säger Davis som fyller 31 om några dagar och har haft tankar på att avsluta fotbollskarriären.

– Jag vet inte än, allt är en möjlighet just nu. Den lilla flickan inom mig vill nog spela så länge som jag kan och efter en match som denna så är det svårt att tänka sig att jag inte ska fortsätta. Jag har inte tagit något beslut än och vi får se.

Glädjen var påtaglig i hela Uppsala efter den fina vändningen och segern mot konkurrenten AIK, ett resultat som också gör att man närmar sig AIK i tabellen där man nu bara är en poäng bakom.

– Vi ville verkligen fortsätta vår segersvit efter att ha vunnit två matcher i rad och det var det som gjorde att vi kunde vända. Kaffe, kaka something, something (tredje raka) som vi brukar säga, skrattar Davis.