Dalkurd har för tillfället elva spelare under kontrakt inför nästa säsong. Nu har man dessutom tre externa spelare i träning på Österängen.

– Vi har tagit in tre killar från Sollentuna i och med att vi har en koppling dit med vår assisterande tränare Rebaz Hassan. Vi behövde fylla ut träningarna och tycker att det är tre intressanta spelare, Det är Sean Sabetkar som är lagkapten där, Samuel Holm och William Kenndal som är med och kör med oss, säger sportchefen Adil Kizil.

Hur blir det med spelarna som har utgående kontrakt?

– Vi kommer att utvärdera alla. Vi har inte tagit något beslut rörande någon spelare utan alla kommer sitta med oss de kommande dagarna. Sedan gör vi en utvärdering därifrån, säger Kizil.

... och tränaren Johan Sandahl?

– Det är samma där, vi kommer att utvärdera alla och ta ett beslut.

Adil Kizil själv hade likt Dalkurd en tuff säsong. Han var på väg bort efter krav från tidigare storsponsorn Kawa Junad och höll dessutom på att gå in i väggen. Nu berättar sportchefen att han nog hade slutat om Dalkurd hade klarat kontraktet i allsvenskan.

– Hade vi hållit oss kvar hade jag nog tackat för mig, men nu känner jag ett ansvar och en hel del revansch också. Jag ska sitta med Johan (Gustafsson, vd) och göra en utvärdering. Om det nu blir så att jag blir kvar vilket jag hoppas och tror så ska det bli skönt att få bedriva sportchefsjobbet som vi gjorde tidigare och kunna gå tillbaka till gamla Dalkurd, säger Kizil.