Det handlar om Hanna Nordström från Sätra, Emma Öjert från Kalmar samt Ellen Toivio från Mariebo. Trion har alla skrivit på kontrakt över nästa säsong med Uppsala Fotboll. Hanna Nordström tränade med Uppsala redan i somras och har även varit med nu efter säsongen.

– Jag tycker att hon ser intressant ut även om det behövs slipas till lite. Hon har grunder som är väldigt intressanta och jag tror att hon kommer att ta stora steg under säsongen, säger tränaren Jonas Valfridsson som ser Nordström som en central mittfältare.

Ellen Toivio kommer närmast från Mariebo där hon i år gjorde 14 mål på 20 matcher i division I.

– Jag känner till henne väl efter att vi har mött varandra i ett antal träningsmatcher genom åren. Hon är en målskytt som spelar ytter i första hand. Hon har lätt att samarbeta och är lite av en kravställare, säger Valfridsson.

Det tredje nyförvärvet är ytterbacken Emma Öjert som kommer från Valfridssons gamla klubb Kalmar.

– Jag har haft henne i en och en halv säsong och hon var väldigt bra som ytterback våren 2017 för oss. Sedan blev det lite tuffare konkurrenssituation i allsvenskan, men hon är en väldigt lojal spelare som vi vet vad vi får ut av. Hon är väldigt jämn och gör inga plattmatcher, säger Valfridsson.

I och med de tre nya spelarna har Uppsala 14 spelare under kontrakt. Man väntar fortfarande svar från Amanda Östervall och Moa Mattsson och utöver det tror Valfridsson på ytterligare tre nyförvärv, primärt mittbackar.

– Vi behöver få in två mittbackar som jag ser det, vi har egentligen bara Ellen Arbman Hansing där för tillfället. Sedan vill jag ha in en spelare som kan rotera som tia, forward och som ytter, säger Uppsalatränaren som i veckan ska träffa BK30:s duo Cassandra Korhonen och Sofia From.