Christer Gustafsson har spelat 262 av totalt 270 möjliga minuter hittills i allsvenskan för Sirius. Senast mot IFK Norrköping på Östgötaporten gjorde mittfältaren sitt första mål någonsin i Sveriges högsta serie när han fastställde slutresultatet till 2­–0 på tilläggstid.

− Det är alltid kul att göra mål och jag hoppas kunna utveckla poänggörandet ännu mer, säger Christer Gustafsson.

Mittfältaren kom till Sirius 2012 från Hammarby som han representerat sedan junioråldern och deras dåvarande farmarklubb Hammarby TFF och är en av spelarna som varit med på resan från division 1 till allsvenskan.

− Det är en del saker som är nya i allsvenskan och vi är inte så många spelare som lirat i högsta serien tidigare. Men vi tar oss an uppgiften på ett moget sätt och spelar vårt spel, säger Christer Gustafsson.

Gustafsson kom till Sirius som anfallare men skolades under sin andra säsong om till mittfältare. Där började han till vänster men numera är det i mitten och inte kanten som gäller.

− Med facit i hand önskar jag att jag hade bytt position tidigare. Jag har egenskaper för att spela på mitten och borde ha gjort det under en längre tid. Men jag hoppas kunna spela där i flera år till, säger Christer Gustafsson.

Totalt har det blivit 26 mål i den blåsvarta tröjan – varav tre kom förra säsongen i superettan – och mittfältaren fortsätter gärna att gå framåt i planen när tillfälle ges.

− Busch Thor (Niklas, reds. amn) kallades för Iniesta efter senaste matchen men är egentligen lite av en städgumma på mittfältet medan jag ska gå framåt och hjälpa Kingsley (Sarfo, reds. anm) och de offensiva spelarna. Jag är en tvåvägsspelare och tycker om att kunna gå framåt, säger Christer Gustafsson.

Efter tre spelade omgångar låg Sirius på tredjeplats i tabellen med sex poäng – en färre än Malmö och Örebro som hade de två topplatserna. Sist i allsvenskan återfinns Kalmar med en poäng och det är de som klubben ställs mot under måndagen.

− Kalmar slutade sexa förra året och har en av seriens bästa trupper. De spelade bra mot Hammarby och Elfsborg och det vimlar av talang samt rutin i laget, säger Sirius tränare Kim Bergstrand.

Eftersom Studenternas gräs inte godkändes för spel av Svenska fotbollsförbundets tävlingskommitté spelas matchen på Gavlevallens konstgräs i Gävle.

− Vi vill såklart helst spela på vår hemmaplan men det är som det är och planen var inte spelduglig. Det är inte så mycket att göra åt utan vi får jobba vidare utifrån de här förutsättningarna, säger Kim Bergstrand.