Tryggare Sirius vann i andra matchen

Sirius studsade tillbaka efter premiärförlusten mot Broberg. Mot Falu BS tog man till slut en komfortabel seger med 6-2.

Sirius lagkapten Victor Lundberg var nöjd med segern och att laget minskade svackorna.

Sirius lagkapten Victor Lundberg var nöjd med segern och att laget minskade svackorna.

Foto: Robin Widing

Bandy2019-09-15 18:42

Mot Broberg föll man igenom och lät resultatet skena iväg.

I säsongens andra träningsmatch mot Falu BS var det ett annat mer kontrollerat IK Sirius som kom in på isen i Relitahallen. Efter 2–2 i halvtid kunde blåsvart till sist ganska komfortabelt vinna med 6–2.

– Över lag är vi nöjda med insatsen idag, sa lagkapten Victor Lundberg efter matchen.

– Vi ville sätta defensiven redan i första, men var inte nöjda i paus. Sen tog vi tag i det mycket bättre i andra halvlek. Skönt att se att vi kan rätta till det som vi kände inte var bra i första.

Sirius inledde klart starkast och Teemu Määttä gav laget ledningen på en hörna efter drygt 16 minuter. Sedan släppte man – relativt onödigt – in gästerna i matchen som tilläts vända. Kalle Mårtensson såg dock till att Sirius hade 2–2 med sig in i paus efter ett delikat skott.

I andra var det sedan aldrig något snack.

– Anfallsspelet är bra och vi driver ju matchen rakt igenom egentligen, konstaterar Victor Lundberg.

– Visst, vi hade våra dippar i matchen, men till skillnad mot Broberg i första matchen så tog vi oss ur dem och reste oss nu.

Och ni gör tre mål på hörnor idag – viktigt?

– Haha, ja. Jag vet inte hur många hörnor vi hade, men det var många och då ska det vara ett par mål. Men framför allt är jag nöjd med hur anfallsspelet såg ut i stort under långa stunder.

Matchfakta

Mål: 1–0 (16.28) Teemu Määttä, 1–1 (25.44) David Forsell, 1–2 (37.23) Mikael Olsson, 2–2 (39.14) Kalle Mårtensson, 3–2 (52.12) Teemu Määttä, 4–2 (58.24) Jimi Heinonen, 5–2 (81.17) Edward Sigfridsson, 6–2 (85.15) Jimi Heinonen (straff).

Hörnor: 11–8

Skott: 9–6

Straffar: 1–1

Karta: Relitahallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!