Meriterade Hurskainen, med bland annat ett EM-silver i bagaget, har varit borta från elitseriespel i 21 månader med anledning av en knäskada. Det började bra för 32-åringen som knep första set i herrsingelmötet mot Trollhättans Ludvig Petre Olsson. Sedan gick det utför. Hurskainen förlorade tre raka set (9–11, 10–11,9–11) och därmed kvitterade gästerna till 1–1 i matchen sedan Moa Sjöö/Julie Dawall Jacobsen vunnit sin match i damdubbeln.

– Jag fick inte upp farten i benen på samma sätt som i första set. Han spelar helt okej. Sedan är det lite matchovana också – jag känner mig inte lika stabil i de avgörande lägena, säger Hurskainen.

Trots förlusten kunde Fyrisfjädern vinna matchen med 4–2. Det innebär att grundserien är färdigspelad och nu väntar mellanserien där de fyra topplagen gör upp om att skapa sig ett så bra utgångsläge som möjligt inför slutspelet.

Artikelbild

| Moa Sjöö, Fyrisfjädern.

– Ettan och tvåan i mellanserien slipper att spela kvartsfinal – vilket vi gärna vill göra, säger Moa Sjöö.

Till helgen är det Swedish Open i Lund (den enda internationella tävlingen på seniornivå i Sverige). För Hurskainens del blir det ett test där man kommer kunna se hur hans kropp klarar flera matcher på kort tid. För Moa Sjöös del blir det en utmaning i form av tufft internationellt motstånd när hon kliver in i damdubbeln tillsammans med Tilda Sjöö. I februari är det sedan dags för SM-veckan, där badminton finns med på schemat för första gången. Då är systerduon Moa/Tilda Sjöö en av förhandsfavoriterna.

– Det är jättekul att säsongen är igång igen. I Swedish ser det tufft ut med en tuff lottning, vi ska försöka slå ur underläge. På SM går vi för medaljer, säger Moa Sjöö.