I förra veckan berättade UNT att Nicklas Paulsson skulle genomgå en magnetkameraundersökning för att se hur illa det var ställt med det knä som han skadad i en träningsmatch mot Sirius. Och den undersökningen gav alltså dystra besked. Konstaterandet att korsbandet är av är givetvis främst tungt för spelaren men också för mästarlaget.

– Vi räknar med att han är borta hela säsongen, säger Storvretatränaren Andreas Harnesk.

– Det är väldigt synd. Han gjorde en väldigt bra sommar och är väldigt bra i vår grupp rent socialt, fortsätter Harnesk som dock har en rad alternativ just på Paulssons position.

Enligt Storvretatränaren får nu Paulsson träna upp sig så gott han kan den närmaste tiden innan det om runt en månad väntar operation.

– Sen blir det rehab och den brukar vara nio månader. Riktigt tråkigt, säger Harnesk.

25-årige Paulsson är en av Storvretas verkliga trotjänare och representerat sin moderklubb genom hela karriären.

Storvreta, som spelar genrep mot finska mästarna Classic kommande helg, har dock fler spelare på skadelistan, om än inte så elakartade saker som med Paulsson. Målvakten Viktor Klintsten stod över förra veckans landslagsläger på grund av en inflammation i ena knäleden.

– Han åker med och vi räknar och tror på att han står, säger Harnesk.

Backen Robin Nilsberth har problem med ryggskott sedan en tid tillbaka och det är ännu inte helt bra.

– Han är tyvärr mer tveksam. Han ska stegra sakta men säkert.

Lägg därtill att de båda forwardsspelarna Linus Jämtdal och Michael Jansson båda har problem med lår. Båda är gränsfall när det gäller spel i helgen.

Storvreta har dock en stor och bred trupp och ska inte vara så skadekänsliga denna säsong. I truppen finns tre målvakter, åtta backar och tolv forwards.