Georges var Sirius första nyförvärv inför säsongen, men har inte haft en helt enkel start i sin nya klubb. Mittfältaren startade för Sirius mot Öster som vänstermittfältare, men fick efter halva den första halvleken byta kant med Stefano Vecchia och bli högerytter. När domaren blåste av den första halvleken fick dock Georges lämna planen helt.

– Charbel bytte vi ut. Vi ville ha in Sherko (Faiqi) så det var inget mer med det, säger Sirius tränare Kim Bergstrand.

Georges själv, som anslöt till Sirius från Syrianska, förstår att bytet gjordes och var självkritisk efter matchen.

– Det var ingen vidare match från mig. Jag kom inte in i matchen riktigt så det är bara att ta nya tag nu i veckan, säger Georges.

Vad säger du om din första tid i Sirius?

– Vad ska man säga? Det går framåt sakta, sakta. Jag är en sådan spelare som behöver lite tid på mig så det kommer att bli grymt.

Vad känner du att du måste göra framöver för att det ska lyfta för dig?

– Jag behöver få ut mitt spel så kommer det att bli bra, säger Georges.

Sirius kom till cupmatchen med ett minst sagt sargat lag. Man saknade sina fyra (!) ordinarie mittbackar bland annat så vänsterbacken Jesper Arvidsson och mittfältaren Mauricio Albornoz fick kampera ihop i mittförsvaret utan att ha tränat en träning tillsammans på det.

– Första halvlek var lite trevande, sedan var det väl okej stundtals. Inte massor av bra prestationer på rad, men det fanns embryon. De sista 30 minuterna är bara ... det är så lite Sirius som det någonsin kommer att bli. Jag vet inte vad jag ska säga, det blev som tre mot tre i hockey ungefär, det bara svänger. Så långt ifrån det vi vill ha som det någonsin går rent spelmässigt, men däremot var det mycket vilja och karaktär, säger Bergstrand.

Är du nöjd utifrån förutsättningarna?

– Vi hade velat att det skulle se ut mer som vi vill att fotboll ska spelas. Jag är nöjd med allas inställning, jobb och att vi hjälpte varandra men fotbollsmässigt var det inte bra.

Efter att Öster tagit ledningen i den första halvleken så kvitterade Stefano Vecchia en bit in i den andra akten. Båda lagen hade sedan några lägen att avgöra, men fick nöja sig med en poäng var. I gruppens andra match vann IFK Göteborg mot Varberg och tog därmed täten i gruppen.

– Vi har fått en instruktionsfilm som vi kan visa spelare och jobba med i veckan, sedan får vi se. Vi tar en match i taget och hoppas få tillbaka lite folk, säger Bergstrand.

Karl Larson klev av i den andra halvleken på grund av en känning, men det ska inte vara någon större fara enligt de första rapporterna.