Känslorna svallade både på läktaren och på planen. Hemmaklacken, som brukar vara ganska tystlåten, skanderade "filmare" om Karlskronas spelare under matchen och efter densamma.

Ett Almtuna med mycket energi och vilja gjorde ett par "juniormisstag" i den andra perioden och det avgjorde matchen.

– Det var två byten där vi klantade till oss. När vi möter ett lag som väntar på våra misstag får man inte bjuda på sådana lägen, säger en trots allt samlad och analyserande Nichlas Falk, tränare i Almtuna.

Situationerna som Falk talar om började i Karlskronas zon, där Almtuna hade pucken men tappade bort den vid offensiv blå linje. Första gången kom KHK två mot en och andra gången tre mot två.

– Det var inget fel på viljan hos killarna, men det där, nej, det håller inte konstaterar Nichlas Falk.

Det kanske rentav var FÖR hög energi bland Almtunas spelare, något som lätt kan bli övertändning och som leder till misstag.

– Så kan det vara. Det gäller att välja sina lägen och hålla huvudet kallt under en hel match. Nu är det två byten som sabbar matchen, som annars var jämn, säger Almtunatränaren.

Karlskronas båda mål kom dessutom med 40 sekunders mellanrum ..

– Fram till det där hände (de båda målen) var vi med i matchen, säger Falk, som förstås var frustrerad över resultatet och på vilket sätt Karlskrona tilläts avgöra.

Det fanns massor av situationer i matchen som kan diskuteras.

Lucas Sandström fick matchstraff efter att – som det sades från domarhåll – knuffat en av linjedomarna. Om så var fallet är domslutet korrekt, men det var mycket annat som var tveksamt – ja, rentav illa agerat av domare Holm.

– Jag har ingen kommentar, säger Nichlas Falk lugnt när UNT ber honom om en kommentar om domarinsatsen.

Han tillägger efter några sekunder:

– Det där får vi hacka i oss ...

Som exempel kan sägas att Viktor Hertzberg tvingades sy några stygn vid munnen. (Se annan artikel).

Nu har Almtuna fortfarande fyra poäng upp till Tingsryd, något som gör att onsdagens match mellan lagen blir oerhört viktig.

– Nu får vi deppa ett tag, det måste man tillåta, och sedan ska vi åka iväg på en roadtrip (Tingsryd och Oskarshamn) och då ska vi ha repat mod, eller det SKA vi göra, säger Nichlas Falk, som nu får plocka fram alla verktyg han har för att vända på det mycket svåra läge som laget har hamnat i.