Det är glashalt på landningsbanan och vädret har orsakat problem för resenärer och personal på Arlanda när UNT besöker Sveriges största flygplats den här torsdagen. Vi hälsar på Sirius bandy på jobbet för att snacka bandy och arbete. Sex av nio spelare är i tjänst. Att de jobbar just här beror på att deras arbetsgivare Aviator samarbetar med Sirius bandy. Oftast är det tidiga morgonpass som gäller för bandygänget. Därefter väntar träning/match på eftermiddagarna.

Hur funkar det att kombinera ett fysiskt krävande jobb med bandy?

– Vi jobbar ju för det mesta bara fyra timmar per dag – så man hinner hem och sova innan träningen och ta igen sig, säger Oscar Qvist.

Artikelbild

| Merparten av Sirius Arlandagäng. Från vänster: Tuomas Liukkonen, Teo Eklund, Samuel Heeger, Oscar Qvist, Jimi Heinonen och Erik Persson.

Hur är det att jobba med så många lagkamrater?

– Vissa har man känt sedan man var 5-6 år gammal. Att få jobba med dem är riktigt kul, säger Qvist.

Blir man inte less på varandra?

– Ibland blir man det. Men det är ju bara fyra timmar per dag så det funkar, säger försvararen med glimten i ögat.

Sex av bandyspelarna är nyutbildade och har bara jobbat på flygplatsen i några månader. De börjar komma in i sitt nya arbete.

– Det är roligt. Det är lite spännande att vara så nära planen. Det är rätt mäktiga maskiner ändå, säger mittfältaren Samuel Heeger.

Erik Persson beskrivs som den som tar på sig rollen som "arbetsledare" i gruppen. När UNT ställer frågan om vem som är latast är det en viss Oscar Qvist som pekas ut.

– Det tycker jag inte. Jag är den som tar för mig mest här. De säger nog bara så eftersom jag går och lägger mig så fort jag får tillfälle – men det är ju bara för att orka jobba så mycket som möjligt, säger Qvist.