Jacob Ragnarsson och Simon Johansson är båda borta på juniorlandslagsuppdrag och missar såväl Almtunas match mot Timrå under onsdagen som den mot Södertälje under torsdagen. Men Almtuna lyckas få ihop tre backpar ändå. Per Svensson bildar backpar med Adam Thilander, Jonathan Léman spelar med Filip Andersson och Jesper Mångs och Måns Hermansson utgör det tredje backparet.

– Nu får de här chansen att visa upp sig, säger tränaren Marcus Ragnarsson som tillsammans med tränarkollegan Martin Gudmundsson var allt annat än nöjda med inställning och prestation i förra veckans förlust (2–1 efter straffar) mot Västerås.

Vi vet ju hur bra vi kan vara och visar inte något i närheten av det, säger Ragnarsson.

Räkna med att det pratats om att rätt inställning måste finnas till varje match.

– Det är klart att de måste få höra det, säger Ragnarsson.

– Det var ju det vi levde på förra säsongen, hårt arbete där alla chippade in. Gör man inte det blir det jobbigt, säger Gudmundsson.

Varför Almtuna spelar match två dagar i rad handlar om att en utlovad match mot Timrå kom sent på plats och att motståndaren då endast kunde detta datum. Och då var matchen mot Södertälje redan inplanerad.

Förutom på backsidan blir det ett par ytterligare förändringar till Timrå-matchen jämfört med den mot Västerås. Oscar Fröberg ersätter Arvid Ljung, men Ljung får sin chans mot SSK. I forwardsuppställningen kommer Jacob Svensson in i stället för Fredrik Forsberg, som blir 13:e forwards.

Laget är helt skadefritt.