I sin senaste match mot Höllviken saknade Storvreta en mängd spelare. Som lök på laxen tvingades Michael Jansson utgå under matchens gång då han ådrog sig en fotskada. Jansson är inte med när laget tar bussen ner till småland för att möta Kalmarsund under lördagen. Jacob Petterson, som vaktade målet senast, är sjuk och även han missar matchen.

– Läget är oförändrat. Två in och två ut, säger Andreas Harnesk, tränare i Storvreta.

Tränaren beskrev skadeläget som "århundrates strul i början av veckan. På listan över indisponibla spelare återfinns Jesper Berggren, Valdemar Ahlroth, Jacob Glas, Nicklas Paulsson, Filip Stenmark och Niklas Winroth – utöver de två som nyss nämndes. De som beräknas vara redo för spel igen är Rasmus Sundstedt och Fredrik Lindholm.

Hur tänker man inför slutspelet – dumt att spela någon som kanske inte är hundraprocentig och därmed riskera att det blir värre?

– Du har en poäng där. Vi tänker långsiktigt samtidigt som vi vill vinna här och nu. Men det är väldigt viktigt att ha spelare som är hela och fräscha till slutspelet – när man sedan är där kanske man kan ta lite mer risker, säger Harnesk.

Lördagens motståndare Kalmarsund är indragen i striden om slutspelsplatserna och lär göra allt för att chocka Uppsalalaget.

– De är luriga i sitt spel och har spelat bra innebandy. De brukar dra ner på tempot och försvara sig bra, säger Andreas Harnesk.