Tydliga beskedet till egna klubben

I Modo fick han inga chanser men redan i sin andra match i Almtuna hittade Tobias Åhström målet. "Jag vill ju komma hit och bidra", säger han.

Tobias Åhström gjorde mål redan i sin andra match i Almtunatröjan.

Tobias Åhström gjorde mål redan i sin andra match i Almtunatröjan.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Ishockey2019-10-18 22:22

Ett Almtuna med skador på forwardsspelare tog chansen att låna in 20-årige Åhström när han var förpassad att spela med Örnsköldsvikslagets J20-lag. Almtunatränaren Martin Gudmundsson förklarade att Åhström bara sågs som 16:e forward hos den allsvenska konkurrenten när han blev klar för Uppsalalaget.

– Jag var dessutom överårig (i J20) och det var ju inte det jag ville. Jag ville ut i seniorhockeyn och jag tog chansen direkt när jag fick den, säger han om att nappa på möjligheten att komma till Uppsala och Almtuna.

Förra säsongen fick han chansen i sex matcher i allsvenskan men denna har det alltså inte blivit någonting i Modo. Men i Almtuna har han omgående fått en stor roll. I förstakedjan med Tony Mårtensson och Tobias Liljendahl. Och dessutom i powerplay.

– Jag får tacka så mycket för att jag får chansen att spela mitt spel, säger han.

Hans mål mot Tingsryd kom just i numerärt överläge. 2–2-pucken satt i krysstrakten.

– Det var ganska löst, men lösa kan gå in de också, säger Åhström och hyllar jobbet som gjordes framför motståndarmålvakten.

Avtalet mellan Modo och Almtuna är på tre veckor. Vad som händer sedan vet forwarden inte. Det är Modo som bestämmer. Klart att han sända signaler till Örnsköldsvik att han kan vara värd att satsa på.

– Jag vill ju visa att jag håller på den här nivån, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!