Almtuna förlorade mot Oskarshamn med 3–0. Samtidigt blev det 1–2 mellan Tingsryd och slutspelsjagande Västervik.

Båda lagen har 59 poäng inför den sista omgången ...

Tingsryd har 31 minusmål och Almtuna 33. Allt tyder på att målskillnaden kan bli helt avgörande, och då har Tingsryd skaffat sig en fördel.

Artikelbild

| Almtunas (in röd tröja) Jens Jakobs har tryckts ner av en Oaksrahamnsspelare bakom kassen. Ais föll med 3–0 och ligger nu illa till i tabellen.

– Arbetsmässigt gjorde vi en jättebra match. Vi hade också en del chanser, men fick inte dit pucken, säger Almtunatränaren Nichlas Falk, som inte ofta höjer rösten i eftersnacket, och det gjorde han inte nu heller, men det var så tyst så tyst (eller lågmält) – något som understryker allvaret.

– Det var jobbigt att förlora, särskilt när vi till 95 procent genomför matchen precis som vi vill, säger Falk.

Det första målet i matchen skulle bli viktigt – det visste alla. Nu kom 0–1 trots en bra start på matchen av Almtuna.

– Då blir det vi som ska jaga och då blev det lite spretigt under resten av den första perioden. Sedan tycker jag att vi reste oss i den andra och då hade vi också några riktigt kvalificerade målchanser, säger Nichlas Falk.

Mest minns man när pucken "dallrade" på mållinjen bakom målvakten Adam Åhman. Mycket nära 1–1.

– Grabbarna visade bra mod, konstaterar Falk.

Samtidigt som Almtuna låg under med 1–0 (efter två perioder) så ledde Västervik mot Tingsryd med 2–1. Då hade båda lagen 59 poäng och 31 minusmål.

Men till skillnad mot Tingsryd så släppte Almtuna in två mål till.

– Oskarshamns andra mål kändes lite billigt, men trean var ännu mer onödig, säger Nichlas Falk, som naturligtvis har/hade koll på hur det gick i de andra matcherna.

Just därför fanns det ingen anledning att ta ut målvakten, då fanns risken att försämra målskillnaden ytterligare.

– Vi måste göra ett riktigt bra försök på fredag, vi måste gå all in. Som jag ser det kan det fortfarande gå hur som helst, säger Falk när han gör en kort förhandsanalys om fredagens slutomgång.