– Det var en fantastisk tävling, och fen fantastisk prestation av Mondo såklart. Det är väldigt kul. 6.05, det är lite svårt att förstå just nu, säger Henrik Wennberg till UNT-Sporten.

– Jag hade aldrig kunnat tro att han skulle kunna hålla en sådan hög nivå. Jag trodde att han skulle kämpa om medaljerna, och hoppa runt 5.90 och kanske sätta personligt rekord. Det är helt otroligt, säger Henrik Wennberg.

Inom UIF har bara en friidrottare tagit en lika stor mästerskapsmedalj tidigare, som tog brons vid OS i London 1948.

– Det är i särklass vår största framgång. All respekt för Bertil och bronset 48, men det här är 2018 och en ännu större prestation som Mondo gör. Det är vår största prestation någonsin, säger Henrik Wennberg.

Han är 18 år och hoppar 6.05. Hur bra kan han bli?

– Det är frågan som vi ställer oss alla. Det får framtiden utvisa. Han är verkligen inne i den så kallade zonen just nu. Om han får hålla sig skadefri så har han alla möjligheter att vara en världens främsta stavhoppare de närmaste tio åren. Han är ju bara i början av sin karriär, säger Henrik Wennberg.

Trodde du att han kunde bli så här bra - så här snabbt, när han kom till Upsala IF?

– Nej, inte så här snabbt. Han har länge varit en exeptionell talang. Men jag såg nog mer att han skulle klara 6.05 som den ultimata peaken på sin karriär runt OS 2024 någonstans, säger Henrik Wennberg.

Vad har Armand Duplantis som inte andra stavhoppare har?

– Han har en exeptionell teknik, och en otrolig känsla för stavhapp. Sedan har han bra gener. Och fick chansen att hoppa stav vid tidig ålder. Han älskar att hoppa stavhopp. Det finns några få människor som får allt. Han har en fantastisk teknik och känsla, säger Henrik Wennberg.