Sirius hade en poäng tillgodo på Warberg på varsin sida superligans nedflyttningsstreck. Nu är det ombytta roller placeringsmässigt. Detta efter att gästerna vunnit med uddamålet, 4–3, i IFU Arena. En stark upphämtning i slutperioden räckte inte till poäng för Sirius. För mycket var redan förlorat.

– De två första perioderna är nästan de två sämsta på hela säsongen. Det var dålig kvalitet på det mesta. Vi förlorade närkamper och kunde knappt passa bollen till varandra, säger Siriustränaren Niklas Johansson.

Det är bara att instämma i tränarens analys. Mycket var dåligt från hemmalaget. Och överlag var det hafsigt spel, speciellt i den första perioden där Sirius "bara" låg under med ett mål. Men mitt i matchen kommer två baklängesmål på en minut och Sirius tvingades till en tidig timeout. Något var tvunget att hända.

Artikelbild

| UPPSALA, SVERIGE - 16 DECEMBER 2018 : Sirius 36 Amanda Ljunggren och Warberg 22 Amanda Aholasamt Warberg 1 Målvakt Hanna Svensson under matchen i Superligan mellan Sirius och Warberg på IFU Arena den 16 december i Uppsala ( Foto: Peter Bohlin / Frilansfotograferna ) Nyckelord Keywords: Innebandy, Superligan, Sirius, Warberg, ***Betalbild***

– Det var för dåligt, alldeles för mycket slarv. vi visste ju att de skulle kontra men ändå låter vi dem göra det, säger Amanda Ljunggren som varit knäskadad (inflammation plus smäll på menisken) men nu är tillbaka i spel.

– Jag har inte ont, men det märktes ju att man varit borta ett tag, säger hon.

Trots att läget var prekärt efter 40 spelade minuter var en hemmapoäng inte långt borta. Efter en bjudning direkt i tredje från gästerna kunde Anna Gertz reducera till 1–3 efter bara 15 sekunder.

– Vi gick ned på folk och gjorde några förändringar och fick in lite energi, säger Johansson.

Sirius bjöd tillbaka i numerärt underläge och återigen var det tremålsunderläge med bara tio minuter kvar. Då fick Sirius en straff – som Klara Molin inte kunde förvalta. I stället kom 2–4 efter 11.15 och i spel utan målvakt kom ytterligare en reducering med en minut kvar av matchen. Men någon kvittering kom alltså inte.

– Vi är i alla fall och nosar på en kvittering. Hade vi kommit upp i normal nivå hade vi vunnit, säger Johansson som inte vet vad den bleka insatsen berodde på.

Artikelbild

| Glädje och sorg i samma bild där Sirius lagkapten Klara Molin och målvakt Jennifer Gräll bara kan konstatera att Warberg precis gjort mål.

– Kanske var det för hög anspänning, funderar han.

Ska man hitta något ljus i Siriusmörkret var det väl att det gjordes tre mål i den sista perioden. Laget hade dessförinnan spelat fem raka perioder utan att hitta nätet. Nu parkerar laget på 13:e och näst sista plats, under nedflyttningsstrecket, efter halva serien spelad. Nästa uppgift blir Jönköping på bortaplan.