Unik reste till Rättvik för att ta sig an dalalaget i Rättvik arena. Det började bra för Unik. Man tog ledningen med både 1- och 2–0 Jakob Blücher respektive Simon Karlsson.

– Vi börjar tryggt och stabilt samtidigt som vi spelar bra rent defensivt. Vi gör en stark start, säger tränaren Kristian Marosi.

Men sedan kom Rättvik tillbaka in i matchen. Man reducerade innan halvtid för att sedan ånga på i den andra och gå ifrån till en 5–2 ledning. Unik fick in ett tröstmål men reser tillbaka till Uppsala med 0 poäng i bagaget.

– Det är ett klassiskt idrottssyndrom som drabbar oss egentligen. Gör man inte mål på sina chanser så gör motståndarna det i stället. Vi hade både en straff och flera frilägen som vi bränner. När vi inte gör mål på våra chanser och de sätter deras så blir det en energiförskjutning till deras fördel, säger Marosi.

Samtidigt som Unik förlorade vann AIK mot Söråker. Det innebär att Solnalaget tagit sig förbi Unik i tabellen och i skrivande stund ligger Uppsalalaget på en tredjeplats vilket innebär nedflyttning till division ett.

– Det är två matcher kvar och vi har fortfarande allt i våra egna händer.

Nästa match för Uniks del spelas på fredag då man gästas av Söråker hemma i Relitahallen. Ett Söråker som ligger överlägset sist i gruppen och som Unik krossade med 13–2 senast lagen möttes.

– Vi tar en match i taget. Nu gäller det att hitta tillbaka till vår trygghet och vårat grundspel i gen.

Därefter möter man alltså AIK i en match som ser ut att kunna bli direkt avgörande för vilket lag som spelar i allsvenskan nästa säsong.

– Det är inte helt omöjligt att det blir så, säger Marosi.

pontus.stark@unt.se