Av de tidigare resultaten att döma så är det inte otänkbart att både Unik och Skutskär går "rent" i alla matcher i serien, och då avgör de inbördes mötena. Att förlora på hemmaplan skulle kunna avgöra allt.

– Vi har pratat om det innan, att det är viktigt att vinna de här matcherna. Det kanske var därför som det var en anspänning, att vi inte hade huvudena med oss, säger spelande tränaren Erik Vikholm.

Misstagen var många och de vanligtvis så skridskostarka Unik-spelarna såg faktiskt lite sega ut. Ingen riktig fart. Inte ens skyttekungen Tobias Engstrand var ordentli vän med bollen.

– Vi har många fartspelare, men nu kom passningarna ofta bakom och vi hade inte tålamod i spelet, säger Vikholm.

Unik var nämligen illa ute. Skutskär ledde med 4–2 efter 58 minuter och Unik:s kvittering kom först när det var 14 minuter kvar. Ledningsmålet satte Tobias Engstrand efter nästan 87 minuters spel.

– Skutskär är inget dåligt lag. Jag skulle tro att det här laget skulle kunna matcha lagen på den nedre halvan i allsvensken, i alla fall i enstaka matcher, säger Unik-tränaren.

För Unik var det alltså viktiga poäng. Det är tre möten mot Skutskär den här säsongen, och det är alltså bara seriesegraren som får chansen att kvala mot allsvenskan.

Nu var det som så många gånger förr Tobias Engstrand som spelade den avgörande rollen med sina två mål under slutet av matchen. Skutskärs skyttekung Anton Lindberg gjorde bara ett ...