Uppsala Idrottsgala arrangerades för första gången för sex år sedan och har under åren skiftat både från höst till vår och från Fyrishov till IFU Arena.

Nu är det klart att UNT tar över arrangemanget.

– UNT har de senaste åren tagit ett stort ansvar kring bland annat marknadsföring och skött allt kring nomineringar och röstning för Uppsala Idrottsgala. Vi har också haft en plats i styrgruppen och varit ett stöd på många sätt åt Anders Bergqvist som drivit projektet under några år. När Anders aviserade för oss att det fanns ett intresse för att låta en ny aktör ta över galan så inledde vi förhandlingarna ganska snabbt, säger Therese Löfgren, event- och sponsringsansvarig på UNT.

Roger Wiiand, affärsutvecklingschef på UNT, berättar om hur samarbetet ser ut.

– Vi köper Uppsala Idrottsgala av Anders Bergqvist och Uppsala Solution AB, och kommer att anlita honom i delar av genomförandet under första året.

Varför engagerar sig UNT i den här galan?

– I UNT:s värdegrund står det att vi skall verka för att göra Uppsala och Uppland till en bättre plats att leva på och verka i. Att ta över Uppsala Idrottsgala och säkerställa att den kan leva vidare och utvecklas är ett sätt att visa våra kunder, läsare och besökare att av de pengar som investeras hos oss ges en del tillbaka till samhället.

– För UNT har den lokala idrotten alltid varit viktig, och vi är glada för att få lyfta fina framgångar, eldsjälar och ideella krafter, säger Roger Wiiand.

Den första Idrottsgalan i UNT:s regi kommer preliminärt att arrangeras den 14 februari 2019. Vart festligheterna kommer att hålla hus är ännu oklart.

Byter galan namn nu?

– Jag vet inte, vad tycker du? UNT har ju inte någon utmaning när det gäller kännedom kring vårt varumärke, att ändra namnet är inget vi funderat kring än. Om det finns någon företagare eller kanske kommun som känner att det här kan ju vara intressant så är det bara att höra av sig, säger Roger Wiiand.