Efter två säsonger i IFU Arena är Uppsala Basket i höst tillbaka i Fyrishov.

Gamla goda Fyrishov? Möjligen. Men inte mycket är sig likt. Inom en vecka är det nya trägolvet på plats.

– Förra fredagen kom ett jättelass med golv och sedan dess har man jobbat på. Det är snart halvvägs. Det här är riktigt trägolv, så det kommer bli otroligt bra, säger Mats Rosén, driftchef på Fyrishov.

Artikelbild

| Trägolvet växer sakta men säkert över golvet i Fyrishov.

Uppsala kommun har skjutit till ett extra stöd för att Fyrishov ska lägga in ett permanent trägolv från och med kommande basketsäsong. Fyrishov själva gör därtill stora förändringar och förbättringar i hallen.

Bland annat kommer ledskärmar att installeras längs långsidorna och det kommer investeras i en ny ljud- och ljusanläggning.

– Det kommer att komma upp fyra saftiga bashögtalare och det kommer finnas en ljusramp i mitten av arenan så att vi kan jobba med belysning på ett annat sätt än tidigare. Det är ett antal miljoner som satsas i den här hallen, säger Mats Rosén.

För basketpubliken är även ledskärmen på kortsidan en nyhet.

– Det har hänt en del här de senaste två åren, så är det. Vi har en stor led-tavla där du kan lägga in filmer, reklambudskap eller vad du nu vill använda den till, säger Mats Rosén.

Den problematik, att ett permanent trägolv kan påverka andra evenemang negativt i Fyrishov, finns inte längre.

– Det är ett nödvändigt beslut om vi ska ge basketen en chans här i Uppsala. Det är klart att man får lösa det utifrån vilken typ av evenemang det handlar om, det finns lösningar på allt och då får man skydda golvet helt enkelt, säger Mats Rosén.