Det har varit minst sagt motigt för Sirius bandy under de senaste åren. De två senaste har det till och med varigt både svettigt och tufft för att citera klubbens ordförande Erik Weiman. Nu har man fått nog.

Man blir allt som oftast påmind om inramningen och bandyfesterna som var när man spelade semifinal mot Edsbyn 2009. Nu ska man tillbaka till toppen.

– Tanken är att vi ska få tusen Uppsalabor att skänka tusen kronor vilket skulle bli en miljon. Med dessa pengar ska vi bygga framtidslaget som är namnet på projektet, säger Sirius ordförande som tillsammans med övriga i styrelsen enats om att man fått nog av att vara ett bottenlag och fundera över om det ska bli kval eller inte.

Artikelbild

| Tillbaka. Sirius vill tillbaka som vinnare. Ordförande Erik Weiman visar upp bucklan man tog hem 1968 och hoppas på en ny i en final på Studenternas.

– Vi måste våga sätta upp nya mål för klubben, menar Weiman som samtidigt visar upp vandringspokalen Sirius tog hem när man vann SM-guld 1968.

Nästa år är det 50 år sedan man kunde titulera sig mästare och när man får göra det igen vågar inte Weiman lova.

– Viktigast är att vi ger truppen och organisationen runt laget möjligheten och förutsättningar att lyckas. Vi vill se att våra duktiga juniorer stannar kvar i Sirius för att de vet att de kan få vinna i den här klubben.

Men är det en vision som handlar om ett år eller tio år bort?

Artikelbild

| Sirius pokal från 1968 – senaste gången man vann SM-guld.

– Inom fem år kanske vi kan vara där.

Tanken med detta projekt är att Sirius möjligen vill sätta press både på kommunen och förbundet indirekt. Men där är ordföranden mer försiktig.

Artikelbild

| Sirius ordförande Erik Weiman.

– Vi vill visa att vi är att räkna med och hoppas på ett stort engagemang.

Om sedan Sirius lyckas så kan självklart isytorna stå ofredade och förbundet möjligen se över valet av finalarena.

Men för Weiman är saken redan klar.

– Jag drömmer om att se Lars Fall lyfta den där bucklan i en final här på Studenternas.

Sirius har ökat publiksnittet kraftigt den här säsongen jamfört med förra och känner en viss optimism men när de jämför med andra klubbar så är det en bra bit kvar. Och det är den resan man vill börja med miljonprojektet. Föreningen omsätter idag tio miljoner och det räcker inte.

– Vi måste minst hamna på 15, helst dubbla det vi har idag. Och vi säger inte att någon har gjort ett dåligt jobb idag men vi måste sikta högre, fortsätter Weiman som menar att målet måste vara att prata slutspel och inte ett eventuellt kval.

– Jag vill att vi ska kunna sikta mot topp 8 och den möjligheten får vi om vi får in de pengar vi hoppas på. Nästa steg blir sedan att bearbeta sponsorer och partners i satsningen.