Grundserien avslutas och därmed även säsongen för Sirius del. I och med att laget förlorade mot Västerås hemma på Studenternas i den senaste omgången står det klart att laget missar slutspel den här säsongen, trots att man var snubblande nära.

– Givetvis är det surt att inte vara med i slutspelet. Resultaten gick inte vår väg på slutet men samtidigt hade vi det i våra egna händer. Det känns som att vi borde tagit några poäng till, säger Esa Määttä.

I stället för slutspel får nu laget rikta in sig på att avsluta snyggt. Dessutom har man chansen att gå upp på 100 gjorda mål den här säsongen. Inför matchen har de blåsvarta nätat 97 gånger. Det kan jämföras med ifjol då laget gjorde 73.

– Jag sa innan säsongen att vi ska spela en offensivare bandy. Vi har redan producerat mer än ifjol vilket var en av våra målsättningar. Det skulle vara häftigt att kunna säga att vi gjort 100 mål. Jag vet inte när det hände senast, säger Esa Määttä och fortsätter:

– Titta på ett lag som Bollnäs. De har bara gjort sju mål mer än oss den här säsongen och har arsenal i form av Patrik Nilsson, Per Hellmyrs och Christian Mickelsson. Det är inga dåliga spelare. Tittar man dessutom på andra lag i serien är det flera som inte är i närheten av 100 gjorda mål.

Tabelljumbon Tellus har spelat en defensiv bandy den här säsongen och försökt dra ner på tempot och satsa på kontringar. Det står redan klart att Stockholmsklubben kommer att åka ur bandyns finrum och om de spelar med samma defensiva prägel i den avslutande omgången blir Määttä förvånad.

– Om jag spelade i Tellus och tränaren sa till mig att sätta defensiven i första hand i den här matchen skulle jag packa mina grejer och åka hem. Jag har förståelse för att man ska spela bandy på ett sätt som gör att man tar poäng. Men i den här matchen tror jag att man släpper loss lite mer, avslutar Määttä.