Den tredje november spelade Uppsala Basket sin senaste match. Då blev det förlust med 12 poäng mot tabellfemman Högsbo Basket. Nu är det dags igen. Under lördagen möter laget Eos hemma.

– Det har varit både bra och dåligt att ha ett långt uppehåll. Det har varit bra eftersom vi kunnat träna på de saker vi behöver jobba på och dåligt på så sätt att vi hade en ganska bra match senast. Vi spelade bra och det var ett steg framåt, trots att vi tappade matchen och förlorade till slut. Det ska bli roligt att se hur det ser ut efter uppehållet och om vi kan komma upp i en högre nivå, säger Uppsalas guard Ellinor Holmberg.

Under uppehållet har laget tagit hjälp av en mental coach.

– Jag tycker att det har stärkt oss som lag. Det är många nya i laget och det har fått oss att komma närmare varandra. Sedan kan jag inte tala för alla men för mig som individ har det hjälpt. Vi har pratat mycket om fokus och att alltid träna i matchtempo, säger Holmberg och fortsätter:

– De två senaste veckorna har träningarna sett helt annorlunda ut. Det har varit högre tempo och ett större fokus samt en bättre sammanhållning.

Lundalaget Eos står för motståndet när serien drar igång. Ett lag som återfinns på sjunde plats i tabellen.

– De är ganska stora samtidigt som vi är ganska små. Vi får försöka att använda vår fart och vara snabbare och mer aggressiva.