Storvreta spelar sin sjätte SM-final när man möter Falun på lördag. Den första spelades i Globen 2010. Sedan blev det tre finaler i Malmö Arena och senaste guldet bärgades i Tele 2 Arena 2016. Nu är det åter dags för en final i Globen men uppladdningen har sett liknande ut de flesta åren. Ett vinnande koncept då fyra av fem finaler slutat med guld.

– Det finns lite finalrutin i den här klubben, konstaterar Samuelsson.

Storvreta försöker hålla det så lika som möjligt inför en vanlig match men att resa dagen före händer sällan till en bortamatch i serielunken. Sedan tillkommer presskonferenser och annat som kan stjäla lite fokus på den verkliga uppgiften.

– Erfarenheten jag har är att man ska prata om det. Det är nervöst och mycket press. Innan man kommer till match ska man ha gått igenom allting, så tidigt som möjligt, säger Samuelsson och nämner bland annat en detalj som vilka kläder man ska ha på sig på finalbanketten. Sådant ska man inte behöva fundera på de sista dagarna före matchen.

Storvretakaptenen är Sveriges mesta landslagsspelare och har varit med om alla stora matcher man kan tänka sig inom sin sport. Ändå lyckas han inte undvika att bli nervös när det vankas en match av den här digniteten.

– Det är nästan värre nu, säger han i en jämförelse med hur det var att spela den första SM-finalen, den i Globen för åtta år sedan.

– Du inser mer hur jäkla roligt det är att vinna eller hur jobbigt det är att förlora, sånt vet man ju nu. Det är det jag kommer att sakna när jag kommer lägga av.

Efter fredagens presskonferens i finalarenan får de båda finallagen känna på finalarenans underlag i en halvtimme vardera. Men någon träning blir det inte att tala om.

– Det blir mest bara att komma in på arenan och känna på den. I Tele2 var det till exempel lite funky belysning, minns Samuelsson.

Storvretas finalmotståndare Falun kan det här med att ladda inför en final de också. De har spelat fyra finaler och vunnit samtliga.