Den första kvartsfinalen slutade 3–3 mellan de båda lagen. Det efter att Richard Eiderstedt/Melker Z Bexell räddat oavgjort. En som hade det betydligt mycket tyngre i den matchen var Tilda Sjöö som förlorade båda sina matcher i dam- respektive mixeddubbeln.

– Jag kom inte alls upp i min högstanivå. Jag har känt mig i form nästan hela februari men ibland kommer det dåliga matcher och tyvärr kom det senast, säger Sjöö.

Under tisdagen är det dags för avgörandet. Kvartsfinal två av två på Uppsalalagets hemmaplan.

– Självklart satsar vi på vinst. Men Täby är starka. Vi åkte ju dit mot dem i finalen ifjol. Nu gäller det för oss att gå in och göra det vi ska, hitta vårat spel och peppa varandra.

Fyrisfjädern slutade trea i grundserien. Därefter missade man att ta semifinalbiljetten i mellanserien och fick istället börja om i kvartsfinalserien. Uppsalalaget har inte varit sig likt den här säsongen – i alla fall inte resultatmässigt då vägen till final historiskt sett varit relativt spikrak.

– Det är en tuff serie i år med många bra lag och spelare vilket gör att det blir roliga och bra matcher. Alla tar för givet att vi ska gå vidare trots att nivån höjts ett snäpp, säger Tilda Sjöö.

Gör klubbens framgångsrika historia att det blir en större press på er spelare?

– Det är klart att det blir det. Men samtidigt kan vi inte göra mer än vårt bästa.