Seger mot Ljusdal och gapet till lagen nedanför nedflyttningstrecket ökar. Förlust och Uppsala Fotboll får en ännu tuffare resa mot nytt kontrakt i elitettan.

Pressen på Uppsalalaget är stor och Fredrik Bernhardsson har ingen anledning att göra den mindre.

– Det är tre poäng som står på spel och vi vill såklart jättegärna vinna matchen. Där vi är just nu är alla matcher måstematcher, men det är klart att det ger en liten extra dimension till matchen att Ljusdal jagar oss där nere, säger Fredrik Bernhardsson.

Efter den knappa – men ack så viktiga – 1–0-segern borta mot jumbon Böljan i den senaste omgången har Uppsala Fotboll en jättechans att skaka av sig bottenlagen i elitettan och skapa en distans till nedflyttningsstrecket.

Samtidigt är det lite av ”sista chansen” för Ljusdal, som bara vunnit en (!) av 16 matcher. Däremot har laget spelat oavgjort åtta gånger.

Fredrik Bernhardsson höjder ett varningens finger för Ljusdal som är formstarka just nu.

– De vann mot AIK och tog poäng borta mot Lidköping senast. De kommer komma hit med självförtroende, så är det, säger Uppsalatränaren.

Uppsala Fotboll har öppnat hösten med blandat kompott, men Bernhardsson gillar det han ser.

– Vi känner att vi har fått en hyfsat bra start på hösten. Vi har mött två otroligt bra lag i Umeå och Lidköping och där har vi fått jobba hårt i vårt försvarsspelet.

– Sedan fick vi chansen att vända på det och ha mer boll mot Böljan. Nu ska vi fortsätta med starkt försvarsspel mot Ljusdal och kan vi dessutom fortsätta med det anfallsspel som vi hade mot Böljan kan det bli bra, säger Fredrik Bernhardsson.

Uppsalas offensive talang Beata Olsson, nyligen uttagen i landslaget, är sjuk och missar matchen mot Ljusdal.