Axelsson och Krister Gull ligger sjua efter de åtta första sträckorna. De är 42 minuter efter ledande Arne Rådström och Thomas Nilsson i en Volvo.

– Det har varit en bra dag och vi har haft ett lagom tempo. I morgon (fredag) kommer vi hem till Uppland och de vägarna har vi åkt många gånger tidigare så det är en fördel, säger Axelsson.

Vad tror du om fredagen?

– Vi ska hålla ett hyggligt tempo då också och jag tror att det kommer att gå bra. Målet är att klättra lite till, det är vår plan i alla fall.

Hur långt kan det räcka?

– Det är svårt att säga. I det här sällskapet vet man ingenting, vi är elitåkare hela bunten och vi är som sagt nöjda efter dag ett. Blir det än bättre så är det bra, men vi måste vara lite ödmjuka också, säger Axelsson.

Under fredagen kommer alltså rallyklassikern till Östhammar där sju sträckor ska köras under dagen. Den första bilen rullar in vid 11.45 och under torsdagen finslipades det sista bitarna inför tävlingen.

– Vi har hållit på hela dagen och förberett oss. Vi har pilat sträckan så att allting ska vara klart i god tid innan tävlingen, säger Östhammars MK:s Roger Ingvarsson, som ansvarar för fredagens sträckor.

– Jag hoppas att vi kan få ut runt tusen personer, det vore jättebra, säger Ingvarsson.