Uppsala Basket ansöker om konkurs

Verksamheten är sedan tidigare nedlagd. Nu ansöker Uppsala Basket herr om konkurs.

Uppsala Basket herr lade ned och ansöker nu om konkurs. Här syns Oskar Granat under fjolårets blytunga säsong i Fyrishov.

Uppsala Basket herr lade ned och ansöker nu om konkurs. Här syns Oskar Granat under fjolårets blytunga säsong i Fyrishov.

Foto: Pontus Stark/arkiv

Basket2019-09-24 11:38

Förra årets säsong i Svenska basketligan herr var ett enda långt mörker och frågan som många undrade var om Uppsala Basket kunde studsa tillbaka i superettan?

Svaret kom svart på vitt kort efter säsongen: Uppsala Basket lade ned. Nu har herrföreningen också lämnat in en konkursansökan till Uppsala tingsrätt. 

– Det stämmer att föreningen har ansökt om konkurs. Föreningen är på obestånd, säger advokat Andreas Welin som föreslagits som konkursförvaltare.

Beslutet om att ansöka om konkurs kommer väntat, men har låtit vänta på sig.

– Möjligen är det för att man har velat undvika en konkurs, men kanske framför allt för att man har velat sanera och göra en snygg sorti, men det får styrelsen svara mer ingående på, säger Andreas Welin.

Hur mycket skulder har Uppsala Basket herr?

– Det vet jag inte i dagsläget.

Ungdomsföreningen KFUM Uppsala Basket ungdom har inlett herrbasketens återtåg i Uppsala genom en storsatsning i tredjedivisionen basketettan norra. Premiären för ”nya” Uppsala Basket, med spelare som Rickard Eriksson, Mannos Nakos och Oluoma Nnamaka, spelas hemma mot Lidingö på söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!