Axel Nordström hade gjort 336 matcher för Uppsala Basket inför mötet med Wetterbygden. Den 337:e blev speciell, när han blev den spelare som gjort mest ligamatcher för klubben genom tiderna. Han tog därmed över John Tillmans tidigare matchrekord. Hyllningen från klubben var pampig, med bland annat röster på storbildskärm från tidigare lagkamrater och klubbprofiler som exempelvis Odin Lindell, Johannes Wohlert och inte minst John Tillman.

– Det var jättekul, jag uppskattar verkligen det, säger Axel Nordström efter matchen i Fyrishov.

Men han hade nog velat ha ett annat slut på matchen.

Artikelbild

| Axel Nordström är numer den spelare som gjort flest matcher i Uppsala Basket genom tiderna.

Uppsala föll återigen - och är cementerat i botten av ligan.

– Det var surt. Vi kommer ut dåligt och är oaggressiva. De gör det bra, men vi har mycket att jobba på, säger Axel Nordström.

Wetterbygden var hetare under långa stunder av matchen, och hade också en komfortabel ledning från i princip matchminut ett.. Det var först i den tredje perioden som Uppsala gick ifatt - och också förbi, vid ställningen 70-58 till hemmalaget. Då vädrade nog hemmapubliken också att Uppsala skulle ta över matchen. Men så blev det inte. Wetterbygden tog tillbaka ledningen och gjorde ett matchavgörande ryck under de sista fem minuterna.

– Känslan är att vi är bättre, och det är det som känns är extra surt. Jag tycker att vi kastar bort möjligheten till att ta poäng i tabellen mot ett lag som vi kommer att kriga med om positionerna, säger Axel Nordström.

Det var också Axel Nordström och importen Xavier Cannefax som stod merparten av poängen i Uppsala. Cannefax 32 och Nordström 25. Stundtals kändes som att det var två spelare mot ett lag.

– Vi måste få igång allihop, han och jag vinner inga matcher. Men nu får vi titta på den här matchen, vara besvikna och istället ladda om för nästa match, säger Axel Nordström.

Wetterbygden hade en bredare trupp än Uppsala, och spridningen av poäng var också bättre i bortalaget. Mantos Griskenas var en av bortalagets främsta spelare, han sköt bra och gjorde även flera viktiga poäng under Uppsalakorgen.

Hemmacoachen Jens Tillman tvingades inkassera ännu en förlust - en förlust han delvis tog på sig själv.

– Först och främst var förberedelserna inför matchen för dåliga från min sida. Jag gick igenom för lite av deras grejer. Jag tar inte på mig förlusten, men jag behöver göra det mycket, mycket bättre, säger Jens Tillman.

Han fick se sitt lag komma till korta många gånger både defensivt och offensivt.

– Vi blev lite trötta, och Xavier och Axel säger att de orkar, men jag får hitta vägar nu så att vi orkar. Det får jag ta på mig och göra bättre. Att vi kommer tillbaka är okej, men vi måste hitta lite enklare avslut, säger Jens Tillman.