Löten har under året renoverats där ett nytt hus med omklädningsrum och kiosk har byggts. Under byggnationen har de båda läktarna på långsidan tagits bort och endast en gammal läktare från Allianshallen bakom ena målet har funnits tillgänglig. Därför valde Uppsala Fotboll att i år spela sina hemmamatcher på Österängen, men den vistelsen blev inte särskilt lång. Då Österängen nu ska renoveras så går flyttlasset tillbaka till Löten för laget.

– På Studenternas är det Sirius som ska spela nästa år bara och Österängen ska bli byggarbetsplats. Dessutom har Österängen näst intill blivit utdömd av Svenska Fotbollförbundet under en genomlysning i somras. Läktaren höll inte måttet och planen var uttjänad. Då blir det Löten för oss, säger Uppsalas ordförande Linda Zillén.

Hur känns det att få flytta tillbaka?

– Det är inte så mycket att älta utan bara för oss att spela där. Det kommer att bli bra, säger Zillén.

Löten har alltså fått en ny byggnad med nya omklädningsrum och kioskmöjligheter. De gamla ståplatsläktarna kommer att ställas tillbaka framför byggnaden när den är klar. Något som dock kan orsaka problem är att den nya byggnaden skymmer det gamla sekretariatet som ligger i Diöshallen.

– Det har kommunen sagt att de ska lösa, de har lovat att titta på det, säger Zillén.

Josefine Åhrman, som är idrottschef vid kommunen säger såhär:

– Det befintliga sekretariatet som man har använt kommer att bli skymt för sikt. Nu tittar vi på en alternativ lösning för att bygga ett nytt, säger Åhrman.

Borde man inte ha tänkt på det här tidigare?

– Absolut, vi är medvetna om problemet, säger Åhrman.

Till säsongen 2020 kommer Uppsala Fotboll att flytta igen, men då permanent in på Studenternas.